به گزارش آی فیلم 2، با رسیدن فصل سرما و کاهش دمای هوا، مصرف خوراکی های مقوی که از بیماری و سرماخوردگی های زمستانی پیشگیری کنند، بیشتر مورد توجه قرار می گیرد و بنابراین توجه به رژیم غذایی در فصل سرما از اهمیت بسیاری برخوردار است.
گنجاندن سوپ در رژیم غذایی به تامین مواد مغذی و مورد نیاز بدن در این فصل کمک می کند. یک نمونه از سوپهای مقوی در فصل سرماخوردگی در افغانستان سوپ جواری و سبزیجات است.
در این گزارش قصد داریم طرز تهیه سوپ «جواری و سبزیجات» را که پخت آن در بین مردم افغانستان بسیار رواج دارد آموزش دهیم.
مواد لازم:
جواری(ذرت) 1 عدد
مقداری گشنیز تازه
زردک (هویج) 1 عدد
کارن فلور(نشاسته ذرت) 4 قاشق غذا خوری
سینه مرغ: 400 گرام (گرم)
نخود 1 پیاله
نمک نیم قاشق غذاخوری
مُرچ سیاه (فلفل سیاه): 2 قاشق چایخوری
پیاز متوسط 1 عدد
سیر رنده شده 3 دندانه(حبه)
پودر تخم گشنیز:2 قاشق چایخوری
مصالح(ادویه های مخصوص) سوپ مرغ: 1.5 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
ابتدا سینه مرغ را به همراه سیر رنده شده، پیاز خرد شده و مصالح سوپ مرغ درون 1 لیتر آب جوش به مدت 15 دقیقه پخت می کنیم.
سپس سینه مرغ را از داخل قابلمه برداشته و نخود، زردک خرد شده و جواری (ذرت) را به همراه 2 گیلاس آب جوش و مُرچ سیاه و پودر تخم گشنیز خوب هم زده و در ب قابلمه بسته تا به مدت 10 دقیقه خوب بپزیرد.
در این مرحله مقداری سس سویا و کچاپ نیز می توانید به مواد بیافزایید.
سینه مرغ پخته شده را خرد کرده و به مواد در حال پخت اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا غذا به مدت 5 دقیقه دیگر هم پخته شود.
در این مدت نیم گیلاس آب را به کارن فلور(نشاسته ذرت) اضافه و خوب هم می زنیم و سپس به همراه گشنیز تازه خرد شده به سوپ اضافه کرده و خوب ترکیب می کنیم.
برای تزئین سوپ «جواری و سبزیجات» می توانید از سس سویا و کچاپ نیز استفاده کنید.
م ا