به گزارش آی فیلم2، ایران و افغانستان اشتراکات فرهنگی بسیاری در مبانی اعتقادی و دینی، زبان، ادبیات، هنر و... را دارا هستند.
این اشتراکات در همه جنبه های زندگی دو ملت مشهود است، به طوری که حتی در طبخ و تهیه انواع غذاها، مردم ایران و افغانستان ذائقه های مشابهی دارند.
در این بین طی دهه های اخیر مهاجرت ملیون ها افغانستانی به ایران و بازگشتشان پس از سال ها به وطن منجر به این شده که حرفه ها و مهارت هایی که در کشور هم زبان خود فراگرفتند را در سرزمین مادری شان عملی کنند.
براین اساس در افغانستان رستورانت هایی دیده می شود که انواع غذاهای ایرانی را طبخ می کنند.
به گفته یکی از مدیران این رستورانت ها، استقبال از غذاهای ایرانی مانند قرمه سبزی، جوجه کباب، کوبیده و ... باعث شده که یک بخش از منو به غذاهای ایرانی اختصاص یابد.
از نظر مشتریان غذاهای ایرانی در افغانستان، عوامل بسیاری باعث استقبال از این غذاها شده که می توان به فرهنگ مشترک، ذائقه های مشابه، شیوه طبخ و مواد اولیه اشاره کرد.
در ویدیو بالا گزارش کامل استقبال مردم افغانستان از غذاهای ایرانی را مشاهده می کنید.
ع ا