به گزارش آی فیلم 2، «چای» جایگاه مهمی در فرهنگ و روزمرگی مردم افغانستان دارد. اگر بخواهیم همه قومیتهای افغانستان را با یک خصوصیت مشترک بشناسیم، قطعا نوشیدن چای مهمترین خصوصیت مشترک مهمانی ها، جمع های خودمانی، فراغت و حتی استراحت مردم این سرزمین است.
چای آنقدر در افغانستان طرفدار دارد که شما وقتی در کابل به رستورانهای قدیمی این شهر میروید، قبل از هر چیزی برایتان چای میآورند.
مردم افغانستان علاوه بر اینکه چای را به روش معمول آن مینوشند، ترکیبهای دیگری از این نوشیدنی پرطرفدار را هم تهیه میکنند.
«قیماق چای» یا همان سرشیر یکی از نوشیدنی های محلی و پرطرفدار پرطرفدار در افغانستان است، اما وقتی قیماق به روشی خاص با چای سیاه یا سبز ترکیب میشود، قیماق چای به دست میآید.
در ادامه، با طرز تهیه «قیماق چای»آشنا می شوید:
مواد لازم
۱- چای سبز یک گیلاس
۲- آب 10 گیلاس(پیمانه)
3- شیر 4 لیتر
4- 1/2 قاشق غذاخوری سودا پولی(جوش شیرین) برای تعیین رنگ خیلی مهم است.
5- شکر یک پیمانه
6-هیل(هل)
7- قیماق(خامه) به قدر ضرورت
طرز تهیه :
10گیلاس آب را بجوشانید سپس یک گیلاس چای سبز را به آن اضافه کنید.
بعد از 20 دقیقه جوشیدن نیم قاشق سودا پولی را به آن اضافه کنید چند دقیقه صبر کنید تا کف چای به رنگ اناری تبدیل شود.
بعد از آن محلول را از صافی رد کنید.
در داخل یک ظرف کمی آب سرد بریزید وکم کم چای بالای آب علاوه گردد که این عمل را «باد گردان» می گویند. به همین شکل چندین بار از یک ظرف به ظرف دیگر بادگردان می کنیم.
محلول را دوباره به جوش آورده بعدا شیر را اضافه و سپس شکر و هیل را به مخلوط اضافه می کنیم واگر دوست داشتید مقداری گلاب به آن اضافه کنید.
شیر تهیه شده را در گیلاس ها ریخته و قدری قیماق (خامه) سرد وپسته را بالایش علاوه می کنیم.
در پیوند با این گزارش بیشتر بخوانید :
طرز پخت «کباب قیمه داشی» به سبک مردم افغانستان+ویدیو
چگونه یک «آشک» مزه دار درست کنیم؟ + عکس و ویدیو
طرز تهیه «آی خانم» غذای مزه دار افغانستانی + ویدیو و عکس
آموزش پخت «قابلی پلو» غذای معروف افغانستان + ویدیو و عکس
طرز تهیه «کیچیری قروت» غذای لذیذ افغانستانی + عکس و ویدیو
آموزش پخت «چاینکی» غذای محلی افغانستان + ویدیو و عکس
طرز تهیه «شیرپیره» شیرینی جذاب افغانستانی + عکس و ویدیو
آشنایی با سنت پخت نذر «دلده افغانستانی» در ماه صفر + نحوه پخت
آموزش پخت «زمرد پلو» غذای لذیذ افغانستان + ویدیو و عکس
بورانی بادنجان افغانستانی بپزید+ویدیو
آموزش پخت کوفته به سبک مردم افغانستان+ویدیو
چگونه یک «سیمیان» مزه دار تهیه کنیم؟
طرز تهیه «روت جواری» شیرینی پرطرفدار افغانستانی + عکس و ویدیو
طرز تهیه «بولانی» افغانستان که شهرت جهانی دارد+ویدیو
طرز پخت «گلاب جامن»؛ شیرینی مناسب ماه مبارک رمضان+ویدیو
طرز پخت «حلوای زردک» به سبک مردم افغانستان+ویدیو
آشپزی به سبک مردم افغانستان؛ چنگالی+ویدیو
«آش بدخشی» غذای مزه دار ولایت بدخشان+ویدیو
طرز تهیه « کوماچک»؛ نان صبحانه مزه دار+ویدیو و تصاویر
طرز تهیه «آش کشیده» افغانستان+ویدیو و تصاویر
طرز تهیه «بسراق» یا «خجور»+ویدیو
طرز تهیه «قتلمه» شیرینی مزه دار مردم افغانستان+ویدیو
طرز تهیه «چلپک» نان صبحانه مزه دار مردم افغانستان+ویدیو
طرز تهیه «آش کته» غذای ساده مردم افغانستان+ویدیو
طرز تهیه «دیگچه» نذری ماه محرم در افغانستان+ویدیو
طرز تهیه «نان پنجه کش» به شیوه مردم افغانستان»+ویدیو
طرز تهیه «یاقوت پلو» غذای مزه دار افغانستان+ویدیو
طرز تهیه «پلو ازبکی»؛ غذای پرطرفدار آسیای مرکزی
طرز پخت «حلوای سفید بدخشانی» به سبک مردم افغانستان+ویدیو
طرز پخت «قورمه گوشت گوسفند» به سبک مردم افغانستان+ویدیو
طرز پخت «آش قیمه دار» به سبک مردم افغانستان+ویدیو
طرز پخت «قورمه کچالو» به سبک مردم افغانستان+ویدیو