«وحید قاسمی» از جمله آوازخوانان معروف افغانستان است که توانسته در 33 سال کار هنری اش حدود 500 پارچه آهنگ را برای خود و سایر آواز خوانان هنر موسیقی بسازد.
به گزارش آی فیلم2، «وحید قاسمی» آوازخوان معروف افغانستانی،آموزشهای نخستین، متوسط و برتر را در مکتب سردار جانخان، لیسه نادریه و فاکولته ادبیات دانشگاه کابل فراگرفته است.
آموزش تحت نظر پدر و کاکا
وی اساسات موسیقی شرقی را از کاکای خود استاد «یعقوب قاسمی» و پدرش «یوسف قاسمی» آموخته ولی به گفته خودش ابتدایی ترین آموزشها پیرامون موسیقی غربی را از استاد «سرمست» و تئوری موسیقی غربی، اساسات آرمونی و اکورد را از «ببرک وسا» فرا گرفته است.
تشکیل گروه موسیقی «شاین»
استاد قاسمی کار هنري خود را در سال 1356 خورشيدی با تشکيل گروه موسيقی به نام «شاين» در همکاری با عبدالله قاسمی، قاسم قاسمی و توريالی نواز در کابل شروع کرد.
این آوازخوان محبوب افغانستانی مدت دو و نیم سال، یک سلسله کانسرتها را در دانشگاه کابل، لیسه ها، سینما پارک، سینما زینب، سفارتخانه های مقیم کابل، کلپ پامیر در هوتل انترکانتیننتال، و ... اجرا کرد که مورد استقبال مردم و بخصوص نسل جوان این کشور قرار گرفت.
چنانچه هنرمندان جوانی که بعد از آن شروع بکار کردند، از همین شیوه پیروی نمودند و به تشکیل گروه هایی مانند «گروه باران»، « گروه گل سرخ » و غیره منتهی شد.
کسب لقب «استاد»
شمار کسانی که لقب «استاد» را در افغانستان گرفته بسيار اندک هستند اما آقای قاسمی به پاس بیش از 41 سال تلاش در جهت رشد موسيقی افغانستان کرده و آموزش موسيقی عاميانه و فولکلور افغانستان این لقب ارزشمند را از آن خود کرد.
وحید قاسمی از سال (۲۰۰۶) تا کنون در داخل افغانستان به گردآوری، شناسایی و تحقیقات موسیقی اصیل و فولکور افغانستان مصروف میباشد و برای تحقیقات ساحوی، سفرهایی به ولایات، شهرها و روستاهای این کشور دارد.
بازخوانی آهنگ های فولکوریک افغانستان
قاسمی در تلاش برای بازآفرینی موسیقی سنتی افغانستان و حفظ این گونه موسیقی که تاریخ و سازنده روشنی ندارد به سراغ هنرمندان اصیل، نوازندگان سازهای قدیمی و خوانندگان آوازهای فولکلور افغانستان میرود و صدای آنها را ضبط میکند.وی در بازخوانی آوازهای فولکلوریک افغانستانی شهرت دارد.
«زیر و بم موسیقی اصیل بدخشان، هرات و بادغیس» حاصل پژوهشهای ده ساله وحید قاسمی است. او در نخستین بخش این کتاب به موسیقی اصیل بدخشان در دو حوزه هنری موسیقی پامیری و تخاری پرداخته است و سبکها و آثار موسیقایی هر دو حوزه را معرفی نموده است.
سپس در مورد سرودهای فولکلوری، در مناسبتهای ویژه توضیحات داده است و در ادامه آلات موسیقی و هنرمندان را در هر دو حوزه معرفی کردهاست.
وحید قاسمی، از سه دهه بدینسو بحیث هنرمند جوان، مولد و مستعد در بخش آوازخوانی و آهنگ سازی در افغانستان مطرح است. تلاشها و کارکرد های هنری او تا کنون نشان داده است که وی یک آوازخوان ساده آماتوری نیست، بلکه توانسته است از داشته ها و میراث های علمی و هنری پدر بزرگ خود ( استاد قاسم افغان ) در راه تکامل هنر موسیقی افغانستان بهره گیرد.
تحقیق پیرامون موسیقی محلی 4 ولایت
این استاد افغانستانی همچنین به مدت چهار سال تحقیقاتی را پیرامون موسیقی محلی ولایات بادغیس ، هرات ، تخار و بدخشان به اتمام رسانیده و زیبایی های موسیقی آن محلات را به جهانیان معرفی نموده است.
وحید قاسمی تاکنون بیش از 15 آلبوم را روانه بازار کرده است که در این ویدیو «بیا بریم وطن» یکی از آثار ماندگار این آوازخوان مشهور افغانستانی را تماشا می کنید.
برای گوش دادن به دیگر آهنگ های این آوازخوان معروف افغانستانی اینجا کلیک کنید.
بیشتر بخوانید :
آشنایی با خواننده های افغانستان؛ 1. شکیب سوزان
آشنایی با خواننده های افغانستان؛ 2. امیرجان صبوری
آشنایی با خواننده های افغانستان؛ 3. صدیق شباب
آشنایی با خواننده های افغانستان؛ 4. «عارف جعفری»
آشنایی با خواننده های افغانستان؛ 5. «احمد ولی»
آشنایی با خواننده های افغانستان؛ 6. «فرهاد دریا»
آشنایی با خواننده های افغانستان؛ 7. ظاهر هویدا
آشنایی با خواننده های افغانستان؛ 8. «محمدصادق فطرت»
آشنایی با خواننده های افغانستان؛ 9. «فرهاد اکبر»
صفحه آواز خوانان موسیقی افغانستان آی فیلم 2
ب م