به گزارش آی فیلم 2 ، ولایت هرات از جمله ولایات مشهور افغانستانی می باشدکه دارای غذاهای متنوع سنتی می باشد.
«کیچیری قروت» یکی از این غذاها می باشد که بیشتر در فصل سرما پخت می شود.
در ادامه گزارش تهیه این غذای مزه دار را آموزش خواهید دید.
مواد لازم :
گوشت چرخ کرده ، روغن ، برنج ، ماش ، سیر ، پیاز ، نعناع خشک ، قروت یا چکه(کشک) ،تخم گشنیز ، مرچ سیاه ،رب بادنجان رومی
طرز تهیه :
در مرحله اول قبل از هر کار برنج و ماش رو به مدت یک ساعت خیس می کنیم و در همین فاصله پیاز ها را خرد کرده و سرخ می کنیم.
سپس نمک ، مرچ سیاه ، تخم گشنیز و زردچوبه را به آن اضافه می کنیم و زمانی که خوب تفت دادیم آب را به همراه ماش به آن اضافه می کنیم و میگذاریم تا ماش ها نیم پخته شوند.
بعد از آن برنج را به آن افزوده و مقداری آب به آن اضافه می کنیم تا برنج یک بند انگشت زیر آب برود و روی گاز میگذاریم تا با حرارت کم ، آب آن خشک شود.
در مرحله دوم گوشت ماشین کرده را با پیاز ، سیر، مرچ تازه ، نمک ، مرچ سیاه و تخم گشنیز خوب مخلوط می کنیم.
سپس در ظرفی دیگر پیاز را خردکرده و سرخ می کنیم و رب بادمجان رومی را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم بعد آب را اضافه کرده و سپس کوفته ها را در آن قرار می دهیم .
در این قسمت مرچ سیاه ، تخم گشنیز و زردچوبه را به آن اضافه می کنیم و برای 20 دقیقه می گذاریم را پخته شود .
در مرحله سوم ماست ، قروت و سیر تازه را مخلوط کرده و با نعنای تازه روی آن را تزیین می کنیم .
برنج و ماش را که پخته شده را در ظرفی ریخته و همانگونه که در ویدیو مشاهده می کنید ، تزیین می کنیم.
در این ویدیو طرز تهیه این غذای مزه دار را توسط بانوی هنرمند افغانستانی مشاهده می کنید.
بیشتر بخوانید :
چگونه یک «آشک» مزه دار درست کنیم؟ + عکس و ویدیو
طرز تهیه «آی خانم» غذای مزه دار افغانستانی + ویدیو و عکس
آموزش پخت «قابلی پلو» غذای معروف افغانستان + ویدیو و عکس
م ح/ ب م