نشرات زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
فارسی English عربي

ایرانگردی

سفر به مدرسه «الغ بیگ» در سمرقند+تصاویر

به گزارش آی فیلم 2، «سمرقند» ازبکستان دومین شهر بزرگ این کشور است که اکثر جمعیت آن را فارسی زبانان تشکیل می دهند.

«سمرقند» شهری است که بسیار زیاد در ادبیات و اشعار فارسی به کار رفته و نمادی از زیبایی و عشق است. این شهر دارای جاذبه های تاریخی بسیاری می باشد که «مکتب الغ بیک» یکی از آن ها است. 

مدرسه الغ بیگ

دوران «تیموری» یکی از درخشان‌ترین دوره‌های تاریخی ازبکستان است. دوره‌ای که از آن آثار تاریخی زیادی بر جای مانده است و ازبک‌ها به آن افتخار می‌کنند.

مکتب «الغ بیگ» یک مکتب اسلامی در مرکز تاریخی شهر «سمرقند» است که از میراث جهانی یونسکو در کشور ازبکستان محسوب می‌گردد.

این مجموعه به همراه سایر بناهای تاریخی مجموعه ریگستان، قلب بافت قدیمی شهر را تشکیل می‌دهد.

این بنا توسط والی وقت امپراتوری تیموری سمرقند، یعنی «الغ‌بیگ» که نواسه «تیمور» و منجمی برجسته بود ساخته شد. وی که به گسترش دانش علاقه‌ای ویژه داشت دستور ساخت سه مکتب در شهرهای بخارا، سمرقند و غجدوان را داد. مکتب الغ بیگ که یکی از این سه مکتب به شمار می‌رود یک مرکز مهم آموزشی امپراتوری تیموری بود.

این ساختمان قدیمی‌ترین بنای ریگستان است، تنها بنای متعلق به قرن پانزدهم و تنها بازمانده از یک مجموعه معماری گسترده‌تر، که شامل چندین مسجد، کاروانسراها، بازار و خانقاه (عبادتگاه صوفیان) بود. 

مدرسه الغ بیگ

معماری این بنا به نام «اسماعیل بن طاهر بن محمود اصفهانی» ثبت شده است که آن را بسیار ساده در دو منزل به سبک معماری آذری طراحی کرد، به گونه‌ای که جهات ساختمان بر جهات اصلی منطبق باشد. اولین چیزی که در هنگام ورود به این مکتب نظرتان را جلب می‌کند نمای ورودی آن است. 

مدرسه الغ بیگ

یک مسجد و یک تالار وعظ نیز در این محوطه وجود دارد که با کاشی‌کاری و دیگر تزئینات جذاب، مسافران را به خود جذب می‌کند.

مدرسه الغ بیگ

مکتب «الغ بیگ» در میدان ریگستان سمرقند و نزدیک به دو مدرسه تاریخی دیگر یعنی مکتب «شیردار» و مکتب «طلاکاری» واقع شده است که همگی امروزه به عنوان دیدنی‌های ازبکستان و شهر تاریخی سمرقند به شمار می‌آیند.

در پیوند با این خبر بخوانید:

۵ مکان دیدنی ازبکستان که در انتظار شماست+ تصاویر

مکان های دیدنی «سمرقند»: بازار سیاب(1)

م ا / ح ح

این مطلب را به اشتراک بگذارید