نشرات زنده
فارسی English عربي
74
-
الف
+

از افغانستان تا فلسطین؛ پژواک وجدان‌های بیدار در جشنواره رسانه‌ای «صبح»

«صبح» با حضور رسانه‌گران مستقل جهان، همبستگی علیه سلطه‌طلبی جهانی را در تهران به نمایش گذاشت.

مراسم انتخاب برگزیدگان سومین «جشنواره بین‌المللی رسانه‌ای صبح» که روز گذشته در تهران برگزار گردید، چهره‌های مبارز با استعمار و ظلم از کشورهای مختلف جهان از جمله «فلسطین»، «بریتانیا» و «اتحادیه اروپا» مورد تقدیر قرار گرفتند. در این محفل، با حضور شخصیت‌های داخلی و خارجی، از جمله «پیمان جبلی» رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و «احمد نوروزی» معاون برون‌مرزی این سازمان، جوایزی ویژه به فعالان حوزه مقاومت اهدا شد.

جایزه ویژه «شهید اسماعیل هنیه» به دو نماینده پیشین پارلمان اروپا «کلر دالی» و «میک والاس» رسید و «جورج گالووی» نماینده سابق پارلمان بریتانیا نیز مورد تجلیل قرار گرفت. همچنان، خبرنگار شبکه العالم در غزه، «احمد سهمود» جایزه ویژه «شهید احمد ابوالروس» را دریافت کرد و جایزه «شهید سید حسن نصرالله» به هنرمند گرافیست ایرانی، «مسعود نجابتی» تعلق گرفت.

پیمان جبلی: صدای بی‌صدایان هستیم

«پیمان جبلی» در سخنرانی افتتاحیه‌اش تأکید کرد که رسانه‌های مستقل امروز وظیفه دارند صدای مظلومان جهان را بازتاب دهند. او گفت: «ما در جانب درست تاریخ ایستاده‌ایم» و با اشاره به حمایت از مردم «غزه» در برابر تجاوزات رژیم اشغالگر، تأکید کرد که دشمن شاید از لحاظ تجهیزات برتر باشد، اما آنچه ما در اختیار داریم، وجدان‌های بیدار و فطرت‌های پاک در سراسر جهان است.

وی خاطر نشان ساخت که همگرایی رسانه‌های مستقل در برابر سلطه‌گران جهانی یک ضرورت تاریخی است و از تمام فعالان رسانه‌ای ضد استکبار خواست برای شکستن «مارپیچ سکوت» متحد شوند.

احمد نوروزی: افتخار می‌کنیم که در کنار فلسطین ایستاده‌ایم

«احمد نوروزی» در سخنان خود گفت که جشنواره «صبح» امروز به رویدادی کامل و بین‌المللی تبدیل شده است. او ضمن تجلیل از خبرنگاران فلسطینی و لبنانی مانند «احمد سهمود»، «حسین عزالدین» و «مریم صالح» که با شجاعت جنایات رژیم صهیونیستی را پوشش داده‌اند، گفت: «بعد از عملیات طوفان الاقصی، دیگر نمی‌توان فلسطین را از محور این جشنواره حذف کرد.

نوروزی افزود که از سال ۲۰۲۳ تاکنون، حدود ۸ درصد جمعیت «غزه» در نتیجه حملات رژیم صهیونیستی شهید شده‌اند که بیشتر آن‌ها زنان و کودکان بوده‌اند. او همچنین به بیداری جهانی در برابر یک‌جانبه‌گرایی «ایالات متحده» پس از ۷ اکتبر اشاره کرد و گفت ملت‌های آزاده در کنار فلسطین ایستاده‌اند.

احسان کاوه: بیش از ۴ هزار اثر از ۴۰ کشور دریافت شده است

به گفته «احسان کاوه» دبیر جشنواره، امسال بیش از ۴ هزار و ۱۶۰ اثر از ۴۰ کشور به جشنواره ارسال شده که ۵۳۳ اثر مربوط به مسئله فلسطین بود. او افزود بازار رسانه‌ای بین‌المللی «صبح» با حضور بیش از ۳۰ غرفه از رسانه‌های داخلی و خارجی نیز افتتاح شده و برای چند روز پذیرای علاقه‌مندان خواهد بود.

اعطای جوایز به آثار رسانه‌ای برتر با محوریت مقاومت و هویت‌های بومی

در بخش اصلی جشنواره، آثار برگزیده در حوزه‌هایی چون تلویزیون، رادیو، رسانه‌های اجتماعی، مستند، انیمیشن و مقالات تحقیقی، معرفی شدند. از جمله:

بهترین برنامه گفت‌وگومحور به استودیو شماره ۹ شبکه «العالم سوریه» رسید.

جایزه بهترین برنامه تلویزیونی ترکیبی با تقدیر از «ماجراهای جیرتدان» اثر «الهام ابراهیمی» (سحر آذری) به برنامه «مکث» «یونس محمدی» (شبکه یک) اهدا شد.

جایزه بهترین گزارش خبری به اثر «صدای زندگی» از «کاظم دهقانی اشکذری» (صداوسیمای مرکز یزد) و گزارش «ناو پهپادبر» از «گیسو میشا احمدی» (پرس تی‌وی) اهدا شد.

در بخش برنامه رادیویی و پادکست، با تقدیر از اثر «صدای آزادی» به قلم «عبدالرضا استودان»، جایزه این بخش به «شهرام میکائیلی» از رادیو مهاباد برای اثر «سرزمین نقاشی» تعلق گرفت.

عنوان بهترین تصویرنگاری متحرک (موشن‌گرافی) به اثر «ایالات متحده، نخستین حامی رژیم اسرائیل در جنگ نسل‌کشی» از «عادل عباسی» (هیسپان تی‌وی) اختصاص یافت.

در بخش رسانه‌های اجتماعی: ویدیوکست، «حسین عاصف» برای اثر «Vocal Politics» برنده جایزه گردید.

در بخش رسانه‌های اجتماعی: ویدیوگزار (ولاگ)، «سرباز روح‌الله رضوی» برای اثر «بازگشت به خانه» مستحق دریافت جایزه شناخته شد.

جایزه بهترین انیمیشن در بخش رسانه‌های اجتماعی نیز به گونه مشترک به دو اثر تعلق گرفت: «پیچ تاریخی» از «میلاد محمدی» و «کاسه برنجی» از «حسین حبیبی‌اصل».

در بخش مقاله ویژه، جایزه به اثر «۳۳۳ روز نسل‌کشی غزه و ۳۳۳ دلیل برای اینکه مغز متفکر آن ایالات متحده است» از «حمیرا احد» تفویض گردید.

در بخش مقاله تحقیقی (گزارش تحقیقی)، اثر «اسناد فاش‌شده پروژه‌های مداخله ایالات متحده در ایران را افشا می‌کنند» به قلم «کیت کلارنبرگ»، روزنامه‌نگار بریتانیایی، توانست توجه مثبت هیأت داوران را به خود جلب نماید.

جایزه بهترین مقاله (یادداشت) نیز به اثر «غزه در آستانه حذف شدن از نقشه قرار دارد» از «دیه‌گو سکورا» از کشور ونزوئلا اهدا شد.

جایزه بهترین مستند به «آندرئاس لندک» از «فرانسه» برای مستند «یک پدر، یک پسر و سانکارا» اهدا شد.

در بخش فلسطین، «دعاء روقه» از «فلسطین» به عنوان بهترین بلاگر خبری معرفی شد.

جایزۀ بهترین تصویرسازی در این بخش، به اثر «فرار» از «مهناز صابرپور» تعلق گرفت.

جایزۀ بهترین برنامهٔ تلویزیونی، به «سکینه داتو» از کشور «انگلستان – تانزانیا» برای اثر «زنان مقاومت» اهدا شد.

جایزۀ فلم کوتاه، به اثر «در برابر چشم‌ها» از «سجاد انتظاری» داده شد.

جایزۀ بهترین انیمیشن کوتاه نیز، به اثر «آتش‌بس» از «گریس هیگنز» از کشور «استرالیا» اختصاص یافت.

در بخش نماهنگ، ضمن تقدیر از اثر «جهان به افق فلسطین» از «احسان غلام‌نژاد»، جایزه به گروه «صول» برای اثر «فلسطینی‌ها» از «فلسطین» اهدا گردید.

مستند «زندگی زیر آتش» از «یوسف ناتیل» و «غزه کودکی ربوده شده» از «مؤمن حسن» از «قطر» به عنوان بهترین آثار مستند انتخاب گردیدند.

وظیفه انسانی ما، رساندن صدای مظلومان است

در پایان مراسم، نخستین بازار بین‌المللی محصولات رسانه‌ای «صبح» افتتاح شد و «جبلی» بار دیگر تأکید کرد که وظیفه رسانه‌ها به‌ویژه رسانه‌های مستقل، بازتاب صدای آن‌هایی‌ست که رسانه‌های جریان غالب آن‌ها را نادیده می‌گیرند. او گفت: «ما صدای بی‌صدایان هستیم.»

نظر شما
ارسال نظر