نشرات زنده
فارسی English عربي
268
-
الف
+

بازیگر نقش «مهتاج الملوک» سریال «خانه ای در تاریکی» را بیشتر بشناسید+ ویدیو

در این گزارش سکانسی از بازی زنده یاد «فخری خوروش» را در سریال «خانه ای در تاریکی» تماشا می کنید.

سریال «خانه ای در تاریکی» به جز روزهای پنجشنبه هر شب ساعت 21:00 به وقت تهران، 22:00 به وقت کابل و 22:30 به وقت دوشنبه از شبکه جهانی آی فیلم 2 نشر می شود.

زنده یاد «فخری خوروش» بازیگر مطرح ایرانی در این سریال در نقش«مهتاج الملوک» ایفای نقش داشته است.

فخری خروش

«فخری اسودی» مشهور به «فخری خوروش» هنرپیشه پیشکسوت تیاتر، سینما و تلویزیون اهل ایران متولد 10سرطان (خرداد) 1308 در کرمانشاه بود.

او تحصیل خود را به عمر 16 سالگی به اتمام رساند. پس از پایان تحصیل در دانشسرا، با اینکه هدفش تحصیلات عالی در رشته طب (پزشکی) بود، برای چندین سال به‌عنوان معلم مصروف (مشغول) به کار شد.

فخری خوروش

در این دوره، به دلیل استعداد بازیگری اش، توسط انجمن جامعه لیسانس‌ها برای حضور در تیاتر انتخاب شد. سپس با اجرای نمایش «دست‌های آلوده» اثر «ژان-پل سارتر»  به صحنه رفت و این اجرا بسیار مورد استقبال قرار گرفت و شاید بتوان گفت نقطه آغاز شهرت او گشت.

مرحوم «فخری خوروش» به لطف فعالیت‌های هنری خود، از حوزهٔ آموزش و پرورش به وزارت فرهنگ و هنر ایران منتقل شد و توسط مقامات جدید مأموریتی در تلویزیون به عهده گرفت.

به مدت 10 سال در تلویزیون، هر هفته یک نمایشنامه زنده ارائه می‌کرد و در این مسیر، در کنار هنرپیشگان و هنرمندان دیگر در خلق آثاری ارزشمند همکاری داشت.

فخری خرورش
 او پس از انقلاب اسلامی ایران در تلویزیون نیز به فعالیت پرداخت و نقش «ملک‌جهان خانم» را در سریال تاریخی «امیرکبیر» بازی کرد.

فخری خوروش

وی در این سریال در نقش «مهدعُلیا»، مادر«ناصرالدین شاه» ایفای نقش کرده است. که یکی از به‌ یادماندنی‌ ترین نقش‌ آفرینی‌های وی بوده‌است.

فخری خوروش

او همچنین در سریال‌های «امام علی» و «پهلوانان نمی‌میرند» نیز بازی کرد و در آخرین اثر سینمایی‌اش در فلم «یک بوس کوچولو» در سکانس پایانی حضوری مؤثر را رقم زد.

فخری خوروش

مرحوم «فخری خوروش» همچنین در سریال های «دایره تردید»، «فرمان»، «روشن‌تر از خاموشی»، «غزل غزل‌ها»، «مادر»، «کت جادویی»، «همه فرزندان من»، «بهشت گم‌شده»، «باغ گیلاس»، «نقطهٔ اوج» و فلم های «تارا و تب توت فرنگی»، «مردی از جنس بلور»، «شیرین و فرهاد»، «بگذار زندگی کنم»، «ستاره دنباله‌دار»، «تفنگ شکسته»، «تاراج»، «دادا»، «پنجمین سوار سرنوشت»، «شطرنج باد»، «سوته‌ دلان» و «پرواز در قفس» نیز ایفای نقش داشته است.

فخری خوروش

این  بانوی هنرمند در اوایل دههٔ 1380 از بازیگری فاصله گرفت و در سال1385 به ایالات متحده امریکا نقل مکان کرد.

در سال 2010 در سومین دوره جشنواره «فلم‌های ایرانی سانفرانسیسکو» از فخری خوروش برای 50 سال فعالیت هنری تقدیر شد.

سرانجام «فخری خوروش» در تاریخ 20 خرداد (جوزا) 1402 به عمر 94 سالگی در لس آنجلس درگذشت.

دنیا یوسفی / م ا 

نظر شما
ارسال نظر