نشرات زنده
فارسی English عربي
44
-
الف
+

آشنایی با فلم های راه یافته به سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر (3)

در این گزارش با فلم های «اشک هور»، «بازی خونی»، «بازی را بکش» و «بچه مردم » از مهم ترین آثار راه یافته به بخش سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر آشنا می شوید.

به گزارش آی فیلم 2، جشنواره فیلم فجر، مهمترین جشنواره سینمایی ایران از سال 1361 خورشیدی تاکنون، از 12 تا 22 دلو (بهمن) هر ساله در تهران برگزار می شود.

در چهلمین و سومین جشنواره فیلم فجر ایران  33 فلم در بخش سودای سیمرغ و 4 فلم در بخش انیمیشن به رقابت خواهند پرداخت.

براین اساس، قصد داریم در سلسله گزارش هایی به معرفی آثار سینمایی راه یافته به بخش سیمرغ چهلمین و سومین دور برگزاری این جشنواره بپردازیم.

در ادامه این مطلب شما را با فلم های «اشک هور»، «بازی خونی»، «بازی را بکش» و «بچه مردم» از مهمترین آثار راه یافته به بخش سودای سیمرغ آشنا می کنیم.

1. فلم «اشک هور» 

فلم «اشک هور» به کارگردانی «مهدی جعفری» یکی از آثار دوران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در جشنواره فیلم فجر است که درباره زندگی شهید «علی هاشمی» است.

«رویا افشار»، «رضا ثامری»، «میثم رازفر»، «تورج الوند»، «ساره رشیدی» و «شبنم گودرزی» از جمله بازیگرانی هستند که در این اثر ایفای نقش می‌کنند.

«اشک هور» نه تنها ادای احترامی به شهید «علی هاشمی» و سایر قهرمانان دوران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران است، بلکه تلاش می‌کند به مخاطب نشان دهد که چگونه ارزش‌های انسانی و خانوادگی می‌توانند در سخت‌ترین شرایط جنگی پایدار بمانند. این فلم با تمرکز بر احساسات عمیق مادرانه، یادآور قدرت عشق و امید در میان ویرانی‌های جنگ است.

2. فلم «بازی خونی» 

«بازی خونی» دومین فلم «حسین میرزامحمدی» به تهیه‌کنندگی «سعید پروینی»، اثری تاریخی است که در این دوره از جشنواره فیلم فجر ایران حضور دارد.

در خلاصه داستان رسمی فلم «بازی خونی» که مقطعی از تاریخ معاصر ایران را روایت می‌کند، آمده است: «باید منطقی تصمیم بگیریم، نه احساسی، جنگ عقل سرد می‌خواد…».

این فلم درباره دوره‌ای از تاریخ سیاسی ایران است که کمونیست‌ها قصد دارند تا با فتح شهر به شهر و درگیری ایران در جنگ عراق، زمینه‌های تجزیه و سقوط را فراهم کنند و اولین اقدام از شهر «آمل» آغاز می شود.

«ارسطو خوش‌رزم»، «سارا حاتمی»، «پیام احمدی‌نیا»، «مهیار شاپوری»، «مهدی پتکی»، «مجید آقاکریمی»، «لیندا کیانی»، «شادی مختاری»، «کیسان دیباج»، «محمدصادق برقعی»، «علیرضا گیلوری» و «محمد موحدنیا» در این فلم مقابل کمره (دوربین) رفته‌اند.

3. فلم «بازی را بکش» 

فلم «بازی را بکش» اولین ساخته سینمایی «محمدابراهیم عزیزی» است که پیش از این در زمینه فلم کوتاه فعالیت می‌کرده است و «مصطفی کیایی» تهیه‌کننده این اثر می باشد.

فلم بازی را بکش ماجرای موسی، پیشکسوت فوتبال را روایت می‌کند که پس از مرگ برادرش در یک سانحه ورزشی، به جستجوی دلایل این حادثه می‌پردازد. او در این مسیر با حقایقی تلخ و تکان‌دهنده روبه‌رو می‌شود که نه تنها بر زندگی شخصی‌اش تأثیر می‌گذارد، بلکه پرده از واقعیت‌های ناخوشایند پشت پرده فوتبال برمی‌دارد.

این فلم در تلاش است تا نشان دهد دنیای پرزرق‌وبرق ورزش، گاهی از فساد و تبانی دور نیست. فلم بازی را بکش بر اساس یک داستان واقعی ساخته شده است.

«محسن کیایی»، «هدی زین‌العابدین»، «محمد بحرانی»، «متین حیدری‌نیا»، «حدیث بیابانگرد»، «سودابه جعفرزاده»، «مهرداد بخشی»، «فرح‌روز دوانگر»، «بهرام نوری» و «پوریا رحیمی سام» از جمله بازیگران این فلم می باشند.

4. فلم «بچه مردم » 

«محمود کریمی» مستندساز شناخته‌شده‌ای که پیش از این در عرصه تلویزیون با تولید پشت صحنه برنامه‌های محبوبی همچون «خندوانه» شهرت یافت، حالا نخستین فلم سینمایی خود را در جشنواره چهل و سوم فجر به نمایش گذاشته است.

این فلم اجتماعی با حضور جمعی از بازیگران مطرح سینما و تلویزیون ایران، به داستانی تکان‌دهنده درباره کودکی رها شده پرداخته است که در مسیری پرچالش و عجیب به سوی هویت خود حرکت می‌کند.

فلم «بچه مردم» به نظر می‌رسد که در تلاش است تا مسائل اجتماعی و انسانی را در قالب یک درام عمیق به تصویر بکشد. داستان یک کودک رهاشده که با دنیای سخت و پر چالش روبه‌رو می‌شود، می‌تواند بازتابی از مشکلات اجتماعی موجود در جامعه باشد. به علاوه، این فلم با ترکیب عناصر مختلف از جمله زندگی شخصیت‌های اصلی و حوادث پیرامونی، داستانی ملموس و در عین حال تأثیرگذار را روایت می‌کند که می‌تواند مخاطب را به تفکر وادارد.

«گوهر خیراندیش»، «رضا کیانیان»، «حسن معجونی»، «بهروز شعیبی»، «سیامک صفری»، «سیاوش چراغی‌پور»، «امید روحانی»، «زهرا داوودنژاد»، «سیدجواد یحیوی»، «ونوس کانلی»، «کامبیز امینی»، «سیامک ادیب»، «زری کریمی»، «سیاوش جامع»، «مهبد جهان‌نوش»، «احسان احمدی»، «فرزین فلسفین» و «ایلیا یعقوبی» از بازیگران این فلم می باشند.

قابل ذکر است  شبکه آی فیلم 2 در برنامه «سینما آی فیلم» پوشش ویژه‌ای از چهل و سومین جشنواره فیلم فجر خواهد داشت و با گزارش‌های متنوع فضای این رویداد هنری را به خانه‌های علاقه‌مندان منتقل می‌کند.

در پیوند با این خبر بخوانید:

جشنواره فیلم فجر43؛ مرد آرام، روایتی از زندگی مهاجران افغانستانی در ایران

آشنایی با فلم های راه یافته به سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر (2)

اعلام اسامی داوران جشنواره فیلم فجر ایران

م ا 

نظر شما
ارسال نظر