نشرات زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
فارسی English عربي
78
-
الف
+

شرایط حضور شاعران افغانستانی در نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر

«حامد محقق» در یک مصاحبه درباره شرایط حضور ناشران افغانستانی در جشنواره شعر فجر سال روان سخن گفت.

به گزارش آی فیلم2، نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر در چهار بخش «شعر کلاسیک»، «شعر نو»، «شعر محاوره» و «درباره شعر» (پژوهش‌های حوزه شعر) برگزار می شود.

طبق اعلام دبیرخانه نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر، مهلت ارسال آثار به این جشنواره تا روز دوشنبه، دهم جدی (دی ماه) 1403، تمدید شد.

نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر آثاری را که برای نخستین‌بار در سال 1402 به زبان فارسی و با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در داخل کشور ایران منتشر شده باشند، در چهار بخش ارزیابی می‌کند.

آثار ارسالی به این جشنواره باید تألیفی و به زبان فارسی و مجموعه شعر به‌صورت مستقل منتشر شده باشد؛ از این‌رو مجموعه‌های مشترک داوری نمی‌شوند. 

بر اساس فراخوان این جشنواره، آثاری که در سال‌های قبل با عنوان دیگر یا توسط ناشر دیگری به چاپ رسیده یا به‌صورت گزیده آثار قبلی باشند، ارزیابی نخواهند شد.

شرایط حضور شاعران افغانستانی در جشنواره شعر فجر

«حامد محقق» معاون شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و ادبیات ایران در یک مصاحبه درباره ناشران افغانستانی و امکان حضور آن ها در جشنواره شعر فجر گفته است: طبق آئین‌نامه کتاب‌هایی که در ایران و زیر نظر سیستم چاپ و نشر ایران چاپ شده، مورد داوری قرار می‌گیرند.اگر از کتابخانه ملی ایران فیپا گرفته باشند و از ارشاد مجوز گرفته باشند، پس توسط یک نشر ایرانی منتشر شده است و در جایزه فجر هم بررسی می‌شوند.

حامد حقق

وی افزود: ممکن است نشرهایی در تاجیکستان و افغانستان و… باشند و بتوانند در ایران هم مجوز چاپ بگیرند. اگر در ایران مجوز چاپ گرفته باشند و در ایران منتشر شده باشند و پروسه نشرشان را در ایران گذرانده باشند، تحت داوری قرار می‌گیرند. اینکه نویسنده‌اش فارسی‌آموز باشد یا فارسی زبان مادری‌اش باشد یا ساکن چه کشوری باشد، مورد نظر نیست. همانطور که سال گذشته آقای «حمید مبشر» که از شاعران افغانستانی ساکن ایران هستند، برگزیده شدند و جایزه گرفتند.

قابل ذکر است جشنواره شعر فجر سال 1385 خورشیدی پایه ریزی شد. دو دوره اول آن غیررقابتی بود و تنها در آن از شاعران بزرگ تجلیل می‌شد.

از دوره سوم، جشنواره شکل رقابتی به خود گرفت و از هشتمین دوره، توانست گستره خود را وسعت ببخشد و از یک جشنواره «ملی» به یک جشنواره «بین‌المللی» تغییر وضعیت دهد.

این جشنواره از دوره نهم به بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان واگذار شد و این نهاد مهم ادبی، وظیفه اجرای آن را برعهده دارد.

هدف از برگزاری این جشنواره انتقال شعر فارسی و پیام شعر معاصر ایران به نقاط دیگر دنیا و بسط و گسترش فرهنگ و زبانِ غنی فارسی در شهرها و کشورهای سراسر گیتی می باشد.

در پیوند با این خبر بخوانید:

شعرخوانی شاعر افغانستانی در جشنواره فجر ایران

اختصاصی آی فیلم2؛ نقش ویژه «حمید مبشر» در ادبیات مهاجرت افغانستان

حضور شاعران افغانستان و تاجیکستان در محفل بین‌المللی خلیج‌فارس

«افسانه واحدیار»: برگزاری جشنواره شعر فجر به شعرای جوان انگیزه می‌دهد

«محمدشریف سعیدی» برنده بخش ویژه جشنواره شعر فجر شد

افتتاحیه چهاردهمین جشنواره شعر فجر با حضور و شعرخوانی شاعر برجسته افغانستان

شاعر افغانستانی: مفتخرم که باعث سربلندی کاروان ادبیات افغانستان شدم

م ا 

نظر شما
ارسال نظر