به گزارش آی فیلم 2، سیمای مادر در سینمای ایران، تصویری ماندگار و خاطرهساز بوده که در هر مقطعی، نگاهی متفاوت به آن شده است.
در دهه 60 خوشیدی نگاه به جایگاه والای مادران در آثار سینمایی مشهود بود، فلم سینمایی «مادر» ساخته «علی حاتمی»، نمونه کاملی از نقش پیونددهنده مادر در خانواده را به تصویر میکشد.
داستان این فلم درباره مادری است که در روزهای پایانی زندگیاش از آسایشگاه سالمندان به خانه میآید تا تمام فرزندانش که ارتباط خوبی با هم ندارند را کنار یکدیگر جمع کند. این اثر همچنان ماندگارترین فلم سینمای ایران پس از پیروزی انقلاب درباره مقام مادر است.
فلم «مادر» به کارگردانی و نویسندگی «علی حاتمی» در سال 1368 ساخته شد و در هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر ایران اکران شد.
شاید نقطه اوج فلم سینمایی «مادر» به سبک و نگارش قلم خاص سعدی سینمای ایران علی حاتمی برگردد اما فراموش نکنیم که جدا از فلمنامه خوب و بازی های ماندگار بحث دوبله نیز در این فلم یکی از نکات بارز است.
زنده یاد «رقیه چهره آزاد» و «اکبر عبدی» برای بازی در این این فلم به ترتیب سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن جشنواره فیلم فجر و سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش دوم مرد جشنواره فیلم فجر و «عبدالله اسکندری»، سیمرغ بلورین بهترین چهره پردازی را دریافت کردند.
«اکرم محمدی»، «فریماه فرجامی» و «محمدعلی کشاورز» نیز نامزد دریافت جایزه از جشنوارهٔ فجر شدند.
صداگذاری خوب و دوبله بینظیر فلم، در کنار تصاویر دوستداشتنی و فضای ایرانی فلم، لحظاتی زیبا میسازد و در نتیجه فضایی نوستالژیک و حسبرانگیز در فلم به وجود میآید.
در ویدیوی فوق سکانسی از فلم سینمایی «مادر» را به مناسبت روز مادر تماشا می کنید.
قابل ذکر است فلم سینمایی «مادر» پنجشنبه 6 جدی (دی)1403 ساعت 20:00 به وقت تهران، 21:00 به وقت کابل و 21:30 به وقت دوشنبه تاجیکستان از شبکه آی فیلم2 نشر می شود.
م ا