به گزارش آی فیلم 2، بیستم میزان(مهر)، روز بزرگداشت «حافظ» شاعر پرآوازه است که همه پارسی زبانان از طفولیت با اشعارش اُنس گرفته اند و همدم جمع های دوستانه و تنهایی های عاشقانه شان بوده است.
«خواجه شمس الدین محمد شیرازی» متخلص به «حافظ»، در سال 727 هجری قمری چشم به جهان گشود و در عمر گرانبهایش به شاعر بزرگ قرن هشتم و یکی از سخنوران نامی جهان مبدل شد.
بسیاری از آوازخوان های مطرح در کشورهای فارسی زبان در ایران، افغانستان و تاجیکستان اشعار این شاعر بزرگ را در سبک های مختلف موسیقی اجرا کرده اند.
خصوصیات شعر حافظ، شاعران، نویسندگان و موسیقی دان های بسیاری را مجذوب خود کرده، به طوری که در تاجیکستان از کوچک تا بزرگ هنرمندی نیست که با استفاده از غزل حافظ آهنگی نخوانده باشد.
آوازخوانان معروف آسیای مرکزی در تاریخ موسیقی این سرزمین نام جاوید از خود باقی گذارده اند، استادانی چون «شاهنظر صاحب»، «احمد باباقل»، «اکه شریف جوره»، «آدینه هاشم»، «معروف خواجه بهادر» و... آهنگ های بسیاری بر غزل های حافظ دارند که هنوز در بایگانی موسیقی تاجیکستان نگاه داشته می شوند.
غزلیات حافظ در نظام و سیستم موسیقی سنتی ماوراءالنهر که به «شش مقام» معروف است، بخشی از همان دوازده مقام کلاسیک و باستانی «باربد» است که شعر حافظ جایگاه ویژهای در متن بسیاری از سرودهها در این پرده و سیستم موسیقی منطقه دارد.
در ویدیوی فوق آهنگ تاجیکی «سینه مالامال درد است» با صدای «عبدالخیر مومن» آواز خوان تاجیکستانی را شنونده هستید.
در پیوند با این خبر بخوانید: