نشرات زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
فارسی English عربي
497
-
الف
+

«مستند افغانستان» ؛ سفر به دیار قندهار و زیارتگاه «بابا ولی»

«مستند افغانستان» از جمله برنامه های تاریخی در حال نشر از آی فیلم2 می باشد که به بررسی تاریخ افغانستان می پردازد.

به گزارش آی فیلم 2، «قندهار»، یکی از سی و چهار ولایت افغانستان به مرکزیت شهر قندهار بوده که در قسمت جنوبی کشور واقع شده‌است.

نام قندهار یا «کندهار» برگرفته از واژه «گندهارا»، نام سرزمین و دولتی در روزگار باستان است که وجود زیارتگاه های متعدد در چهار اطراف این شهر گویای این است که در روزگاران نه چندان دور، روحیه عارفانه و سلوک صوفیانه در لایه های زیرین زندگی اجتماعی و دینی مردم قندهار از جایگاه بالایی برخوردار بوده است.

تاریخ نویسان معاصر افغانستان، تقویت فرهنگ صوفیانه در قندهار را نتیجه حضور طولانی سلاطین «گورکانی هند» و پادشاهان «صفوی ایران» می دانند.

سرزمین فعلی افغانستان كه روزگاری جزء ایران بزرگ محسوب می‌شده خاستگاه كسانی است كه در تصوف و عرفان نقش قابل ملاحظه‌ای داشته اند. از آن جمله می توان به نام بزرگانی چون مولانا جلال الدین بلخی، ابراهیم ادهم، سنایی غرنوی، شقیق بلخی، خواجه عبدالله انصاری، خواجه احمد چشتیه و... اشاره كرد.

«سید حسن ابدال» ملقب به «بابا ولی» نیز یکی از صوفیان و دانشمندان عصر خودش بود که امروز آرامگاه وی از جمله مکان های زیارتی در جنوب شهر قندهار به شمار می رود.

داکتر «فاروق انصاری» تاریخ نویس افغان در کتاب، «اوضاع سیاسی، اجتماعی و جغرافیای تاریخی قندهار (بعد از اسلام تا پایان عصر صفوی) (جلد 1)» می نویسد: «سید حسن» از جمله سادات صحیح النسب سبزواری می باشد که در زمان سلطنت «میزرا شاهرخ» به همراه وی به هند مسافرت می کند و در هنگام مراجعت به قندهار در آن جا ساکن می شود و تا پایان عمرش در قندهار می ماند.

زیارتگاه «بابا ولی» در حوالی رود «ازغنداب» واقع شده و از جایگاه خاصی در  نزد مردم برخوردار است.

«مستند افغانستان» از جمله برنامه های تاریخی در حال نشر از شبکه آی فیلم2 می باشد که به بررسی تمدن در دوره های مختلف باستانی کشور افغانستان می پردازد.

این برنامه در بخش های جداگانه، بناهای تاریخی شهرهای مختلف افغانستان را با حضور باستان شناسان و بزرگان آن محل مورد بررسی قرار می دهد.

در ویدیوی فوق، قسمتی از برنامه مستند افغانستان را با حضور داکتر «عزیز احمد پنجشیری» و داکتر«فاروق انصاری» از باستان شناسان افغانستان تماشا می کنید.

س غ/ح ح

نظر شما
ارسال نظر