نشرات زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
فارسی English عربي
87
-
الف
+

بررسی «باغ بابر» در برنامه «مستند تمدن» از آی فیلم2

«مستند تمدن» از جمله برنامه های تاریخی درحال نشر از آی فیلم2 می باشد که به بررسی تمدن در دوره های مختلف باستانی کشور افغانستان می پردازد.

به گزارش آی فیلم 2، «مستند تمدن» از جمله برنامه های تاریخی در حال نشر از شبکه آی فیلم2 می باشد که به بررسی تمدن در دوره های مختلف باستانی کشور افغانستان می پردازد.

این برنامه در بخش های جداگانه، بناهای تاریخی شهرهای مختلف افغانستان را با حضور باستان شناسان و بزرگان آن محل مورد بررسی قرار می دهد.

در قسمت اول مستند تمدن، به بررسی «باغ بابر» واقع در شهر کابل با حضور داکتر «عزیز احمد پنجشیری» یکی از باستان شناسان افغانستان، پرداخته شده است.

«باغ بابر» توسط «ظهیرالدین محمد بابر» بنیانگذار امپراتوری گورکانیان بنا نهاده شد و از همین رو این باغ بنام وی مسمی گردیده است.

بابر شاه علاقه فراوانی به ساختن باغ و باغچه داشت. او در مدت پادشاهی اش در افغانستان هفت باغ اعمار نمود، از آن جمله چهار باغ آن در کابل میباشد: باغ شهرآرا، باغ وفا، باغ استالف و باغ بابر.

مساحت این باغ به 11هکتار و یا 56 جریب میرسد. این باغ در منطقه گذرگاه موقعیت دارد. از طرف غرب به سرک چهلستون و سرک دارلمان ، از طرف شرق به کوه شیردروازه و از طرف جنوب به منطقه ی چهل ستون متصل میباشد.

این باغ تا زمان محمد نادر شاه (۱۸۸۳- ۱۹۳۳ میلادی) یک باغ سلطنتی بود و مردم عام اجازه نداشتند که از آن دیدن و یا در آن گردش کنند. بعد از حکومت نادر شاه دروازه این باغ برای عموم باز شد. مردم روزهای جمعه و رخصتی برای تفریح در باغ می آمدند.

در این باغ انواع درخت ها از قبیل درخت انگو، انار، زرد آلو، سیب، بهی، ناک، شفتالو، سنجد و بادام موجود است. در باغ بابر گل ها و گیاهان مختلفی نیز به چشم میخورد.

در باغ بابر همچنین یک کاروان سرای، یک مسجد، یک ذخیره آب ، یک حوض آبازی، یک پاولیون و یک محور مرکزی ( جوی که از وسط باغ کشیده شده است ) رستورانت و کانتین ها نیز دیده میشود.

در کاروانسرای این باغ، دکانهای عتیقه فروشی، صنایع دستی و صنایع چوبی قرار دارند و بازدید کننده های باغ از این دکان ها خرید میکنند.

باغ بابر در سال ۱۳۹۵ خورشیدی جزء آثار تاریخی افغانستان در سازمان میراث‌های فرهنگی یونسکو ثبت شد.

در ویدیوی فوق، قسمتی از برنامه مستند تمدن را با حضور داکتر «عزیز احمد پنجشیری» یکی از باستان شناسان افغانستان تماشا می کنید.

سمیه غفوری زاده

نظر شما
ارسال نظر