به گزارش آی فیلم 2، «پَلو» یکی از غذاهای بی نظیر و پر طرفدار مردم افغانستان است که دارای انواع زیاد می باشند و معمولا مواد اصلی تشکیل دهنده آن «گوشت» و «برنج» است.
«نارنج پلو» یکی از غذاهای پرطرفدار و محبوب افغانستانی که در ادامه با طرز تهیه آن آشنا می شوید.
طرز تهیه نارنج پلو:
مواد لازم:
سه پیاله برنج
یک و نیم کیلو گوشت گوسفند
دو عدد پیاز بزرگ خرد دشده
نیم پیاله روغن
یک قاشق غذا خوری زیره
یک قاشق غذا خوری نمک
یک بسته خلال پوست نارنج
یک قاشق زعفران
دو پیاله خلال زردک(هویچ)
یک قاشق هل
نیم پیاله (خسته بادام)دانه بادام
نیم پیاله خلال پسته سبز
طرز تهیه:
در قدم نخست برنج ها را در به مدت دو ساعت تر(خیس) نموده و کنار می گذاریم و در دیگ بخار برقی به ترتیب روغن، گوشت، پیاز، زیره و در اخیر آب را اضافه کرده و می گذاریم تا نرم شود.
در یک ماهیتابه جدا، پوست خلال نارنج را حرارت داده و آب آن را دور می اندازیم و این کار را مکررا سه بار تکرار کرده و در مرحله سوم یک قاشق شکر به آب پوست نارنج اضافه می کنیم.
در ادامه زعفران را در آب جوش تر می نماییم و خلال های زردک(هویچ) را نیز کمی سرخ(داغ) می کنیم.
در این مرحله در دیگ نسبتاً بزرگ، مقدار زیادی آب را جوش داده و یک قاشق نمک را همراه با برنج خیس داده شده اضافه می کنیم و به مدت 8 دقیقه حرارت می دهیم.
حالا مقدار دو کف گیر برنج را همراه با خلال سرخ شده زردک، آب زعفران، زرشک و خلال پوست نارنج در یک کاغذ آلومینیوم(ورق نسوز) انداخته و در هنگام دم دادن مابقی برنج آن را یکجا دم می دهیم.
برنج باقی مانده همراه با یخنی(آب گوشت)، مصالح پلو (ادویه) و گوشت نرم شده را مخلوط نموده و همراه با ترکیب از قبل تهیه شده کاغذ الومیونیوم در درجه 360 و یا 180 درجه به مدت 30 دقیقه دم می دهیم.
در پایان، پلو را در بشقاب کشیده و روی آن را با ترکیبات از قبل تهیه شده تزیین می کنیم.
سمیه غفوری زاده