به گزارش آی فیلم 2، کیچیری از غذاهای اصلی مردم هرات است که به طور معمول هفته ای یک بار آن را طبخ می کنند.
کیچیری در هرات معمولا با قرمه گوشت صرف می شود.
در ادامه با نحوه پخت کیچیری به سبک مردم «هرات» آشنا می شوید:
مواد لازم :
1- برنج گِرد: سه فنجان
2- بادمجان سیاه: یک عدد
3- ماش: یک فنجان
4- گوشت گوساله 250 گرام
5-بادمجان رومی: یک عدد
6- مُرچ سیاه، دارچین و زردچوبه یک قاشق چای خوری
7- نمک یک قاشق غذا خوری
8- 2 عدد پیاز
9- یک حبه سیر
طرز تهيه:
ابتدا یک عدد پیاز را خرد کرده و به همراه گوشت با کمی روغن در دیگ بخار (زودپز) تفت دهید، سپس کمی زردچوبه، دارچین، مُرچ سیاه و چند گیلاس آب جوش به آن افزوده و درب ظرف را بسته و به مدت نیم ساعت به آن زمان بدهید تا گوشت خوب پخته شود.(نکته: نمک را معمولاً در مرحله آخر پخت گوشت به آن اضافه کنید).
در مرحله بعد یک عدد بادمجان سیاه را خرد کرده و به همراه نمک در روغن سرخ کنید.سیر رنده شده را به همراه مقداری زردچوبه و پاپریکا و مقداری رُب بادمجان رومی (گوجه) داخل روغن تفت دهید و سپس یک عدد بادمجان رومی را ورقه ای خرد کرده و روی مخلوط سیر داغ سرخ کنید.
مقداری آب روی بادمجان رومی بریزید و بادمجان سیاه سرخ شده را هم روی آن بچینید درب دیگ را بسته تا خوب پخته شود.
سپس یک عدد پیاز متوسط را خرد کرده در روغن سرخ کنید تا رنگ آن قهوه ای شود و سپس در هاون خوب له کنید و مقداری آب جوش به آن اضافه کرده هم بزنید تا رنگ تیره ای از آن خارج شود.
یک فنجان ماش را که از قبل خیس داده اید را به همراه مقداری روغن تفت دهید، در مرحله بعد سه فنجان برنج خیس خورده را روی ماش ریخته و سپس آب گوشت، آب پیاز قهوه ای، دارچین و مقداری مُرچ سیاه را به مخلوط برنج و ماش افزوده و خوب هم بزنید و درب دیگ را ببندید تا پخته شود. (نکته: هر از گاهی درب برنج را برداشته و مخلوط را هم بزنید تا ته نگیرد.)
در مرحله آخر هنگامی که برنج نرم شد، گوشت های پخته شده را روی مخلوط قرار برنج و ماش قرار دهید تا به مدت 40 دقیقه دم بکشد.
کیچیری پخته شده را به همراه مخلوط بادمجان سیاه و رومی نوش جان کنید.
م ا