به گزارش آی فیلم 2، چاتنی یا چَتنی یکی از انواع چاشنی های ساده و خوشمزه در غذاهای آسیای جنوی مثل هند، پاکستان و افغانستان است که به عنوان سُس هم در کنار غذاهای دیگر سرو می شود.
چتنی انواع مختلفی مثل چتنی گشنیز، چتنی گوجه، چتنی فلفل دلمه ای، چتنی خیار شور و .. دارد و مواد اصلی این چاشنی سیر، فلفل و سرکه می باشد.
در ادامه این گزارش با طرز تهیه چتنی گشنیز و نعنا بیشتر آشنا می شوید.
مواد لازم:
2 عدد مُرچ سبز
1 عدد بادنجان رومی(گوجه)
1 عدد لیمو
4 دانه سیر
یک دسته نعنا و گشنیز تازه
مُرچ سرخ 1 قاشق چای خوری
نمک 2 قاشق چای خوری
1قاشق غذا خوری سرکه
میزان مواد به کار رفته در چتنی کاملاً سلیقه ای است و بنا به ذائقه خودتان می توانید آن را کم و زیاد یا حذف کنید.
طرز تهیه:
گشنیزها را داخل مخلوط کن می ریزیم و در ادامه برگ های نعنای تازه را هم به آن اضافه می کنیم.
سپس بادنجان رومی (گوجه) خرد شده را به همراه 2 عدد مُرچ سبز خرد شده و نیز 4 دانه سیر داخل خردکن می ریزیم.
آب لیمو تازه را به همراه 1قاشق غذا خوری سرکه، 1 قاشق چایخوری مُرچ سرخ و 2 قاشق چای خوری نمک به مواد اضافه کرده و مخلوط کن را روشن می کنیم تا زمانی که یک پوره به دست باید.
مخلوط به دست آمده را داخل ظرف شیشه ای ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
این چاشنی در افغانستان معمولاً با غذاهایی مثل «بولانی» و «پکوره کچالو» سرو می شود.
م ا