به گزارش آی فیلم 2، دسترخوان (سفره) رمضانی مردم تاجیکستان همانند سفره عید بوده و با انواع غذاها و خوراکی ها آراسته میشود.
اما «نشالا» از خوراکی هایی است که افراد با هنر و با سلیقه تنها در ماه رمضان و گاهی در روزهای عید و یا در زمان جشن و سرور پخته می کنند.
نشالا از غذاهای اصلی در دسترخوان افطاری خانواده های تاجیک بوده و مردم آن را از بازار، دوکان ها و منازل افرادی که این خوردنی را تهیه میکنند، میخرند.
به گفته این افراد، با خوردن نشالا نیاز بدن به نوشیدن آب کاهش مییابد.
مواد لازم:
یک و نیم پیمانه شکر
یک پیمانه آب
نصف لیمو ترش
یک عدد تخم مرغ
پودر هل یک قاشق غذاخوری
گلاب یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
برای تهیه شربت نشالا ابتدا یک پیمانه شکر را به همراه مقداری آب روی حرارت قرار داده و حل کنید تا شکر به خوبی داخل آب حل شود. بعد از 15 دقیقه دو قاشق آب لیمو به آن اضافه می کنیم و بعد از سه دقیقه یک قاشق آب سرد به آن افزوده و پس از چند دقیقه جوشیدن هنگامی که به غلظت کافی رسید اجاق را خاموش کرده و شربت به دست آمده را در یک ظرف ریخته تا به دمای محیط برسد.
نکته: تا حد امکان تلاش کنید که شربت مورد نظر را از یک روز قبل تر آماده نموده و در دمای محیط قرار دهید.
در مرحله بعد سفیده تخم مرغ را داخل یک ظرف ریخته و به همراه شربت آماده شده با همزن برقی(میکسر) به مدت پنج دقیقه خوب مخلوط کنید.
نیم پیمانه پودر شکر را به مواد افزوده و مجدد با همزن به مدت پنج دقیقه دیگر مخلوط کنید.
یک قاشق پودر هل را به همراه یک قاشق غذاخوری گلاب به مواد اضافه کرده و به مدت سه دقیقه مخلوط کنید.
نشالا آماده شده را به مدت دو هفته می توانید در یخچال نگهداری و مصرف کنید.
م ا / ح ح