به گزارش آی فیلم 2، روز سیزدهم حمل (فروردین) سال 1398 خورشیدی «جمشید مشایخی» بازیگر سینما، تیاتر و تلویزیون ایران پس از تحمل یک دوره بیماری برای همیشه با صحنه بازیگری خداحافظی کرد.
زنده یاد مشایخی، ایفاگر نقشهای متفاوت و ماندگاری در ژانرهای و سبکهای مختلف در سینما و تلویزیون بود و با کارگردانان برجستهای در طول تاریخ سینما همکاری کرده است.
مشایخی 5 قوس (آذر) سال 1313در منطقه ای به نام پارچین در تهران متولد شد و اصالتش به تنکابن مازندران میرسد.
او از همان طفولیت به هنر علاقه داشت و زمانی که کلاس پنجم ابتدایی بود، نمایشنامه مینوشت و کارگردانی میکرد.
مشایخی تحصیلات خود را در رشته تیاتر ناتمام گذاشت و در سال 1336 در اداره تازه تأسیس هنرهای دراماتیک استخدام شد.
به گفته خود او دوست مامایش (دایی) را به این اداره معرفی کرد و پس از اجرای اولین نمایشنامه وی را استخدام کردند.
وی کار حرفوی خود را در برنامه نمایشی در کانال سوم تلویزیون که غیر دولتی بود و «وظیفه پزشک نام» داشت، آغاز کرد. پس از آن با ایفای نقش در فلم کوتاه «جلد مار» مقابل کمره (دوربین) رفت.
او در سال 1349 به صورت حرفوی بازیگری را آغاز کرد و با فلم «خشت و آینه» وارد سینما شد.
از جمله آثاری که او در آن ها ایفای نقش کرده است، میتوان به بازی در فلمهای «گاو»، «قیصر»، «شازده احتجاب»، «سوتهدلان»، «خانه عنکبوت»، «کمالالملک»، «گلهای داودی»، «آوار»، «پدربزرگ»، «طلسم»، «سرب»، «روز واقعه»، «خانه روی آب»، «کمیته مجازات»، «یک بوس کوچولو»، «جرم»، «سیزده ۵۹»، «رفقای خوب»، «پدر آن دیگری»، «پایان خدمت»، «رنج و سرمستی»، «چک» و سریال های «هزاردستان»، «داستانهای مولوی»، «سلطان صاحبقران»، «امام علی (ع)»، «پهلوانان نمیمیرند»، «روشن تر از خاموشی»،«تبریز در مه»، «ستایش»، «همه چیز آنجاست»، «سال های مشروزطه»، «معمای شاه» و «در جست و جوی آرامش»، «راه شیری»، «نیلی تر از مهتاب»، «پنهان، اما آشکار»، «آخرین گناه»، «عشق گمشده»، «پیله های پرواز»، «مهمانپذیر طوبی»، «بدون شرح» و... اشاره کرد.
«پادری» در سال 1395 خورشیدی ساخته «محمدحسین لطیفی» آخرین سریالی است که مرحوم مشایخی درنقش «رستمی» در آن به ایفای نقش پرداخت.
استاد مشایخی، بازیگر مطرح سینما و تلویزیون در طول عمر خود در عرصه سینما فعالیتهای زیاد و گستردهای داشته و موفق به دریافت جوایز زیادی شده است که از مهمترین آنها موارد زیر را میتوان نام برد:
برنده تندیس بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در فلم «بانوی من» در هفتمین جشن خانه سینما(سال 1382)
نامزد دریافت تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد در فلم «کمیته مجازات» در سومین دوره جشن خانه سینما (سال 1378)
جایزه بهترین بازیگر مرد بابت ایفای نقش در فلم «پدربزرگ» در جشنواره بینالمللی فلم پیونگیانگ (1364)
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فلم فجر برای بازی در فلم «گلهای داوودی» و فلم «کمال الملک» (1363).
م ا