به گزارش آی فیلم 2، غلور یکی از غذاهای اصیل و منحصر به فرد مربوط به مردم هرات افغانستان است که بسیار مقوی و مزه دار است.
این غذا به روش های گوناگونی طبخ و آماده می شود. مواد به کار رفته در آن نیز به سلیقه افراد بستگی دارد اما اصلی ترین ماده اولیه آن گندم و گوشت می باشد.
با توجه به طبع گرم گندم، غلور بیشتر در فصل های سرد سال پخته می شود، علاوه بر آن در مناسبت های مختلف مانند نذورات و ماه رمضان نیز این غذا طبخ می شود.
مواد لازم:
برنج 100گرام (گرم)
ماش 100 گرام
عدس 100 گرام
نخود 100 گرام
لوبیا 100 گرام
باقالی 100 گرام
گندم پوست کنده 180 گرام
300 گرام گوشت گوسفندی و 2 تکته چیمکه (پاچه) گاو
4 عدد پیاز متوسط
6 حبه سیر
2 قاشق چایخوری رُب
دستور پخت:
نخود، لوبیا، باقالی و گندم پوست کنده را از شب قبل خیس می کنیم و آب آن را چندین مرتبه عوض می کنیم تا نفخ آن گرفته شود.
برنج، ماش و عدسی را هم 1 تا 2 ساعت قبل از پخت غذا خیس می کنیم.
در ابتدا 300 گرام گوشت گوسفندی به همراه 2 تکته چیمکه (قلم) گاو، یک دانه پیاز متوسط، 2 قاشق چای خوری نمک و نخود، لوبیا، باقالی و گندم پوست کنده شده داخل زودپز ریخته و به همراه 1.5 لیتر آب جوش مخلوط کرده و درب زودپز را می بندیم تا مواد خوب پخته شود.
3 دانه پیاز متوسط را نگینی خرد و داخل روغن تفت می دهیم سپس 6 حبه سیر خرده شده به آن اضافه و به همراه 1.5 قاشق چای خوری تخم گشنیز،1 قاشق چایخوری زرد چوبه، مقداری مُرچ و 1.5 قاشق چایخوری نمک خوب تفت داده و سرخ می کنیم.
سپس 2 قاشق چای خوری رُب به مواد در حال سرخ شدن اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا بوی خامی رب گرفته شود در مرحله بعد نیم لیتر آب جوش به مخلوط می افزاییم و به همراه برنج، ماش و عدسی مخلوط کرده و درب قابلمه را می گذاریم تا خوب پخته شود.
بعد از پخته شدن گوشت و حبوبات درب زود پز را باز کرده و گوشت پخته شده را به صورت جداگانه به قطعات کوچک خرد می کنیم.
در مرحله بعد حبوبات پخته شده شامل نخود، لوبیا، باقالی و گندم پوست کنده به همراه گوشت خرد شده را به مخلوط برنج، ماش و عدسی می افزییم و خوب هم میزنیم و با افزودن نیم لیتر آب جوش درب ظرف را بسته تا مواد با هم خوب پخته شوند.
م ا