نشرات زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
فارسی English عربي
1276
-
الف
+

طرز تهیه «دملاما» غذای تاجیکستانی+ ویدیو

در این گزارش با طرز تهیه «دملاما» غذای تاجیکستانی بیشتر آشنا می شوید.

به گزارش آی فیلم 2،  آشپزی در تاجیکستان وجه اشتراک زیادی با آشپزی در افغانستان و ازبکستان دارد؛ تاجیکستان که دارای مردمانی از نژاد تاجیکی است مردمانی مهمان نواز و مهربان هستند که همیشه با آغوشی باز از مهمانان و مسافران پذیرایی می کنند .

این کشورهای دارای مناطق و بخشی های تاریخی با جاذبه های بی نظیر است که بسیار دیدنی هستند. از جمله ویژگی های دیگر این کشور داشتن غذاهای خوشمزه و لذیذ است.

مردم تاجیکستان همیشه نسبت به غذاهای محلی خود احساس غرور و افتخار می‌کردند و بر این باور هستند که فرهنگ اعضای آنها جذاب‌ترین عامل برای جذب گردشگر و توسعه گردشگری کشورشان است.

فرهنگ غذایی در تاجیکستان در طی قرن‌ها و در اثر هم‌نشینی با فرهنگ‌های مختلف شکل گرفت. از گذشته‌های دور سبک زندگی مردم تاجیکستان چیزی بین کوچ‌نشینی و یکجانشینی بود. این سبک زندگی بدون دسترسی به گوشت و غذای فراوان ممکن نبود.

بااین‌حال، آشپزی سنتی و یا همان ملی تاجیک‌ها چیزی شبیه به همان غذاهای منطقه آسیای میانی است. البته وجود برخی تفاوت‌ها در تکنیک‌ها، روش‌های آماده کردن غذا و یا حتی مزه‌ها طبعاً در هر کشوری متفاوت خواهد بود.

«دملاما» یکی از غذاهای تند تاجیکستان است که از گوشت بره یا گاو به همراه سبزیجات فراوان تهیه می‌شود.

در ادامه این گزارش با طرز تهیه «دملاما» آشنا می شوید.

مواد لازم:

گوشت قرمز: 500 گرام (گرم)

پیاز متوسط: 2 عدد

بادمجان رومی (گوجه‌فرنگی): 3 عدد

بادمجان سیاه: 1 عدد

کچالو (سیب‌زمینی): 1 عدد

مُرچ دلمه ای (فلفل دلمه ای): 1 عدد قرمز و 1 عدد به رنگ زرد

زردک (هویج): 2 عدد

100 گرام جعفری

7 الی 8 حبه سیر

مُرچ سیاه، مُرچ قرمز و نمک به مقدار ضرورت

طرز تهیه:

ابتدا در یک ظرف مناسب مقداری روغن می ریزیم و سپس گوشت ها را به صورت ورقه ای برش زده و به همراه مقداری مُرچ سیاه در کف قابلمه می چینیم.

دملاما

2 عد پیاز متوسط را به صورت حلقه ای برش و روی مواد قرار می دهیم و مقداری نمک به آن اضافه می کنیم.

به تعداد 3 عدد بادمجان رومی(گوجه فرنگی) را نیز به صورت ورقه ای خرد می کنیم و روی مواد می چینیم.

دملاما

در مرحله بعد 1 عد کچالو (سیب زمینی) را نیز به صورت ورقه ای خرد و داخل ظرف قرار می دهیم.

مُرچ دلمه قرمز رنگ را به صورت خلالی درشت خرد می کنیم؛ سپس یک بادمجان سیاه که به صورت ورقه ای خرد شده  است را به همراه مقداری نمک روی مواد داخل ظرف اضافه می کنیم.

دملاما

2 عد زردک(هویج) را پوست کنده و به صورت ورقه خرد می کنیم و به همراه مقداری مُرچ قرمز به مواد می افزاییم.

دملاما

سپس یک عد مُرچ دلمه (فلفل دلمه ای) زرد رنگ را به صورت خلالی درشت خرد و به همراه 7 الی 8 حبه سیر و 100 گرام (گرم) جعفری ساطوری شده به مواد اضافه می کنیم و در آخر همه مواد را با اضافه کردن یک پیمانه آب طبخ می کنیم.

دملاما

برای تهیه سُس غذا، مقدار 2 الی 3 قاشق غذاخوری رُب گوجه را با مقداری روغن تفت می دهیم و به همراه مقداری آب و نمک دم می گذاریم و پس از آماده شدن مواد را به همراه برنج سرو می کنیم.

دملاما دملاما دملاما

م ا 

نظر شما
ارسال نظر