نشرات زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
فارسی English عربي
2005
-
الف
+

آهنگ زیبایی از «دولتمند خال اف» با شعری از مولانا

در این گزارش به بهانه روز بزرگداشت مولانا شنونده پارچه «دور مشو» با نوای دلنشین «دولتمند خال اف» خواننده مشهور تاجیکستان هستید.

به گزارش آی فیلم 2، هشتم میزان روز بزرگداشت یکی از مشهورترین شاعران پارسی‌گو «جلال الدین محمد ابن محمد ابن حسین حسینی خطیبی بلخی» معروف به «مولانا» است.

«جلال‌الدین محمد بلخی» در ششم ربیع‌الاول سال ۶۰۴ هـ  در مربوطات ولایت بلخ  به دنیا آمد.

پدرش «محمد بن حسین خطیبی» معروف به «بهاءالدین ولد» و «سلطان‌العلما» از بزرگان زمان خود و مورد اعتماد مردم بود که به هدایت و ارشاد آ­­­ن­ ها مصروف بوده است.

می توان گفت «مولوی» به نوعی پیوند دهنده ملت هاست چرا که او خود زاده بلخ یا وخش در خراسان بزرگ بوده که اکنون بخش‌هایی از آن واقع در افغانستان و تاجیکستان است.

با آنکه آثار مولوی به عموم جهانیان تعلق دارد، ولی پارسی زبانان بهره  خود را از او بیشتر می‌دانند، چرا که آثار او به زبان پارسی سروده شده و از این فرهنگ بیشترین تاثیر را پذیرفته‌ است. داستان های مثنوی عموما با فرهنگ خراسان آن روزگار منطبق بوده‌ است . 

آثار منظوم «مثنوی معنوی‌» یکی از آثار بسیار غنی‌ زبان پارسی و از شاهکارهای مولانا است . گفتنی است آثار فراوانی در باب تحلیل و شرح «مثنوی معنوی» و دیگر آثار مولانا نوشته شده است.

«غزلیات شمس»، «رباعیات» و آثار منثور «مجالس سبعه( خطابه)»، «فیه ما فیه(تقریرات)»،«مکاتیب(نامه ها)» و اشعار او در سطح بین المللی و به زبان­ های بسیاری ترجمه شده است.

«جلاالدین محمد مولوی» روز یک شنبه پنجم جمادی الثانی سال ۶۷۲ هـ قمری بر اثر مرضی ناگهانی که طبیبان از درمان آن عاجز ماندند به دیار باقی شتافت.

مضمون شعرهای مولونا پندآموز و عرفانی و پرمحتواست و سبک آنها نیز اغلب مثنوی است و همین باعث می شود تا این اشعار برای خوانندگان مختلف گزینه مناسبی باشد.

«دولتمند خال اف» از آوازخوانان، نوازندگان و آهنگسازان کهنه کار تاجیکستان است که در آثار خود از اشعار شاعران بزرگ فارسی زبان از جمله مولانا و سعدی استفاده کرده است.

پارچه ها و آواز او حالت صوفیانه دارند و بیشتر بر اساس اشعار مولوی تنظیم شده‌اند.

در ویدیو فوق آهنگ «دور مشو» را با صدای «دولتمند خال اف» خواننده مشهور تاجیکی شنونده هستید.

م ا 

نظر شما
ارسال نظر