به گزارش آی فیلم 2، ویژگی های آشپزی هر کشور، تنوع جغرافیایی و قومی آن منطقه را بازگو می کند، به طوری که خصلتهای معنوی و شیوه زندگی مردم و رسم آبروداری، همسایهداری و ازخودگذشتگی، همه رویدادهای خوش زندگی و همچنین تغییرات فصلهای یک منطقه و یا کشور را نشان می دهد.
در این میان غذاها و شیرینی های محلی افغانستانی در بین غذاها و شیرینی های مدرن و غربی جایگاه سابق خودشان را حفظ کرده و علاقه مندان خاص خود را دارد .
«لونگ» یا «خورش لونگ» یکی از غذاهای لذیذ افغانستان که در همه نقاط و به خصوص ولایت هرات تهیه می شود، طرز تهیه آن آسان بوده و مواد بسیار ضرورت ندارد.
مواد لازم :
گوشت گوسفندی یا گوساله: 1 کیلو گرام
پیاز: 2 عدد متوسط خرد شده
روغن: به مقدار ضرورت
سیر: 2 عدد خرد شده
نمک: به مقدار ضرورت
مصالح پلو (ادویه): زرد چوبه و مرچ سیاه(فلفل سیاه) به مقدار ضرورت
لپه: 2 پیمانه
زعفران: به مقدار ضرورت
ماست: 1 پیمانه
طرز تهیه:
ابتدا پیازهای خرد شده را سرخ می کنیم تا طلایی شود(در این حین مقداری نمک هم افزوده شود).
سپس گوشت را اضافه کرده و به همراه پیاز و سیر خرد شده سرخ می کنیم.
در مرحله بعد زردچوبه را به همراه آب جوش به مواد دیگر اضافه کرده و روی حرارت ملایم اجازه می دهیم به مدت 30 تا 35 دقیقه پخته شوند.
در حین پخته شدن گوشت، لپه را که از قبل خیسانده بودیم به همراه آب جوش روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا نرم شود.
سپس زعفران آماده شده را با ماست یا قروت مخلوط کرده و همراه لپه های نرم شده و مرچ سیاه به گوشت اضافه می کنیم و 10 دقیقه روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
ع ا