به گزارش آی فیلم 2، بزرگداشت سی و نهمین سالیاد درگذشت استاد «محمد حسین سرآهنگ»، از بزرگترین چهره های موسیقی کلاسیک افغانستان 19 جوزا(خرداد) از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ در کابل برگزار شد.
در این مراسم «محمدطاهر زهیر»، سرپرست وزارت اطلاعات وفرهنگ افغانستان در مورد گذشته کوچه خرابات کابل معلومات داد و گفت: جنگ های اخیر در افغانستان افزون بر سایر زیان ها، به موسیقی کشور نیز آسیب رسانید و جلو رشد و توسعه هنر موسیقی را در افغانستان گرفت. او به هنرمندان اطمینان داد که وزارت اطلاعات و فرهنگ به خاطر توسعه هنر موسیقی در کشور گام های عملی بر می دارد و برای حل مشکلات تلاش می کند.
«محمد هارون حکیمی»، معین فرهنگ و هنر وزارت اطلاعات و فرهنگ عنوان کرد: زندگی بدون تصور دشوار است؛ هنر، وسیله ارائه تصور است و تاکید کرد که متعهد است برای برگزاری برنامه های نکوداشت از مناسبت های فرهنگی، توجه ویژه معطوف می کند.
گفتنی است که درحاشیه این برنامه تابلو های هنری و همچنان فلم مستندی در باره زندگی استاد سرآهنگ و کوچه خرابات که توسط «افغان فلم» تهیه شده بود، نیز به نمایش گذاشته شد.
«استاد محمدحسین سرآهنگ» فرزند استاد غلام حسین سال 1302 خورشیدی در کابل متولد گردید. او از بزرگان موسیقی معاصر افغانستان بود.
استاد گامو خان پدر کلان مادری و استاد عطا حسین پدر کلان پدری و استاد کریم حسین، عموی استاد سرآهنگ، از هنرمندان بزرگ هند بودند که در زمان امیر شیرعلی خان از هند به کابل نقل مکان کرده اند.
محمد حسین سرآهنگ نیز که در محضر پدرش استاد غلام حسین شاگردی می کرد، مدت ۱۶ سال در هند در نزد عاشق علی خان بنیانگذار مکتب «پتیاله» به فرا گیری علم موسیقی مشغول بود و بعد از عاشق علی خان این مکتب را به پایه اکمال رساند.
با آغاز به کار رادیو کابل، استاد سرآهنگ از اولین هنرمندانی بود که همکاری خود را با این رسانه آغاز کرد . در سال ۱۳۳۲ خورشیدی، در اولین جشنواره بین المللی موسیقی که در سینمای پامیر کابل برگزار شد موفق به کسب رتبه اول شده بود..
او از جانب ریاست مستقل مطبوعات و همچنان دولت وقت لقب استادی دریافت کرد و چندی بعد هم لقب سرآهنگ به او اعطا شد.
استاد سرآهنگ در طول عمر هنری خود، بیش از ۲۰ مدال و جایزه بین المللی و همچنان القاب و عناوین بسیاری همچون استاد موسیقی، پروفیسر موسیقی، سرتاج موسیقی، شیر موسیقی، بابای موسیقی و کوه بلند موسیقی به ارمغان آورد که به جرات می توان گفت کمتر کسی توانسته به جایگاه رفیع او در آسمان پرستاره موسیقی افغانستان نزدیک شود.
اما سر انجام صبح روز یکشنبه ۱۶ جوزای سال ۱۳۶۱ ، استاد سرآهنگ پس از تحمل دوره ای بیماری به دیار جاوید شتافت و در قبرستان شهدای صالحین کابل به خاک سپرده شد.
بیشتر بخوانید:
گذری بر موسیقی غنی افغانستان / سالگرد استاد محمد حسین سر آهنگ + کلیپ موسیقی
بزرگداشت استاد «محمدحسین سرآهنگ» در مشهد
ع ا