به گزارش آی فیلم 2، تهیه سمنک(سمنو) از جمله رسمهای قدیمی نوروز در افغانستان است.
زنان افغانستانی از آغاز شب نوروز تا سپیده دم اولین روز بهار به صورت دسته جمعی و خواندن اشعار قدیمی شروع به پخت سمنک که از رسوم قدیمی نوروز در افغانستان است، میکنند.
رسم شبنشینی سمنک در شب نوروز در میان خانمهای شهر کابل و دیگر نقاط افغانستان رایج است و بسیاری از خانوادهها به ویژه بانوان افغانستانی در شب نوروز در میهمانی پخت سمنک اشتراک میکنند.
شب نوروز، دختران جوان و زنان تا نیمههای شب در کنار آتشی که روی آن دیگ بزرگ سمنک قرار دارد، مینشینند و با قصهگویی و شادمانی تا آماده شدن کامل خوراک سمنک بیدار میمانند.
مواد لازم:
آرد : 1 کیلوگرام
گندم : 500 گرام
آب : به مقدار لازم
چهارمغز (گردو): چند عدد
طرز تهیه:
برای تهیه سمنک ابتدا 500 گرام گندم را شسته و در ظرف پر از آب به مدت 24 ساعت می گذاریم.
بعد از 24 ساعت تمام آب گندم را خارج نموده در ظرفی پهن نموده و پارچه یا توری روی آن قرار می دهیم.(به مدت 6 روز هر روز صبح به گندم ها آب می دهیم و آب آن را خشک می کنیم و در صورت امکان در معرض نور آفتاب قرار می دهیم)
بعد از 6 روز جوانه های گندم آماده شده و با قیچی قسمت بالایی جوانه ها را گرفته و بعد جوانه ها را از هم جدا می کنیم.
گندمهای جوانهزده را ۲ بار از ماشین گوشت کشیده بعد ۶ تا ۸ پیمانه آب شیرگرم(ولرم) روی آنها بریزید و یا با مقداری آب در میکسر(مخلطو کن) مخلوط کنید سپس آن را در چلوصافی بریزید و با دست فشرده کنید تا شیره گندم با آب کاملا از آن خارح شود، تفالههای باقیمانده گندم در چلو صاف را با 2 پیمانه آب مخلوط نموده و دو باره آن را از چلوصافی عبور دهید تا شیره باقیمانده هم از گندم ها خارج شود.
در مرحله بعد شیره به دست آمده را در دیگی ریخته و آرد کم کم به آن اضافه کنید.
سپس روی حرارت ملایم گذاشته پیوسته هم بزنید و این کار را تا 2 الی 3 ساعت انجام دهید تا سمنک آماده شود.
بعد از 2 ساعت چند عدد چهارمغز(گردو) را به آن اضافه کرده و نیم ساعت دیگر روی حرارت ملایم پخته می کنیم.
ویدیو: آشپزخانه مزار
در پیوند با این گزارش بیشتر بخوانید :
چگونه یک «آشک» مزه دار درست کنیم؟ + عکس و ویدیو
طرز تهیه «آی خانم» غذای مزه دار افغانستانی + ویدیو و عکس
آموزش پخت «قابلی پلو» غذای معروف افغانستان + ویدیو و عکس
طرز تهیه «کیچیری قروت» غذای لذیذ افغانستانی + عکس و ویدیو
آموزش پخت «چاینکی» غذای محلی افغانستان + ویدیو و عکس
طرز تهیه «شیرپیره» شیرینی جذاب افغانستانی + عکس و ویدیو
آشنایی با سنت پخت نذر «دلده افغانستانی» در ماه صفر + نحوه پخت
آموزش پخت «زمرد پلو» غذای لذیذ افغانستان + ویدیو و عکس
بورانی بادنجان افغانستانی بپزید+ویدیو
آموزش پخت کوفته به سبک مردم افغانستان+ویدیو
چگونه یک «سیمیان» مزه دار تهیه کنیم؟
طرز تهیه «روت جواری» شیرینی پرطرفدار افغانستانی + عکس و ویدیو
طرز تهیه «بولانی» افغانستان که شهرت جهانی دارد+ویدیو
طرز پخت «گلاب جامن»؛ شیرینی مناسب ماه مبارک رمضان+ویدیو
طرز پخت «حلوای زردک» به سبک مردم افغانستان+ویدیو
آشپزی به سبک مردم افغانستان؛ چنگالی+ویدیو
«آش بدخشی» غذای مزه دار ولایت بدخشان+ویدیو
طرز تهیه « کوماچک»؛ نان صبحانه مزه دار+ویدیو و تصاویر
طرز تهیه «آش کشیده» افغانستان+ویدیو و تصاویر
طرز تهیه «بسراق» یا «خجور»+ویدیو
طرز تهیه «قتلمه» شیرینی مزه دار مردم افغانستان+ویدیو
طرز تهیه «چلپک» نان صبحانه مزه دار مردم افغانستان+ویدیو
طرز تهیه «آش کته» غذای ساده مردم افغانستان+ویدیو
طرز تهیه «دیگچه» نذری ماه محرم در افغانستان+ویدیو
طرز تهیه «نان پنجه کش» به شیوه مردم افغانستان»+ویدیو
طرز تهیه «یاقوت پلو» غذای مزه دار افغانستان+ویدیو
طرز تهیه «پلو ازبکی»؛ غذای پرطرفدار آسیای مرکزی
طرز پخت «حلوای سفید بدخشانی» به سبک مردم افغانستان+ویدیو
طرز پخت «قورمه گوشت گوسفند» به سبک مردم افغانستان+ویدیو
طرز پخت «آش قیمه دار» به سبک مردم افغانستان+ویدیو
طرز پخت «قورمه کچالو» به سبک مردم افغانستان+ویدیو
طرز پخت «شوربای لاچیره» غذای اصیل مردم افغانستان+ویدیو
ع ا