به گزارش آی فیلم 2، دو هزار و پنجصد و هشتاد و چهار قلم آثار تاریخی از ساحه باستانی «مس عینک» ولایت «لوگر» به خاطر نگهداشت به موزیم ملی «کابل» و ترمیم به لابراتوار ریاست باستان شناسی افغانستان انتقال داده شد.
«عبدالرحمن تسل»، رییس اطلاعات وفرهنگ لوگر عنوان کرد: آثار تاریخی و باستانی موصوف از ساحه باستانی مس عینک در حضور هیئتی به موزیم ملی انتقال داده شد.
رییس اطلاعات وفرهنگ لوگر افزود : 410 قلم آثار گلی، سفالی و مسی نیز برای نگهداشت به موزیم ملی «کابل» انتقال شد و 2140 قلم مسکوکات مسی و نقره ای به منظور بسته بندی و پاک کاری به لابراتوار ریاست باستان شناسی افغانستان انتقال داده شده است.
«ناصری»، مدیر موزیم ریاست اطلاعات وفرهنگ لوگر اظهار داشت: در حال حاضر کار ساخت دیوار احاطه موزیم محلی ولسوالی «محمدآغه» 90 درصد پیش رفته و این اداره در تلاش است که کار ساخت یک موزیم در مرکز لوگر نیز آغاز شود.
وی افزود: داشته های تاریخی و باستانی یک بخش مهم صنعت گردشگری در سراسر جهان است که منابع ارزشمندی از درآمد و اشتغال را فراهم میکند.
«محمدی»، باشنده شهر «پل علم» لوگر در یک مصاحبه گفته است: ساحه باستانی مس عینک گنجینه های زیاد تاریخی ارزشمند را در خود جای داده است و همه ساله ده ها قلم آثار مختلفی که از آن جا به دست می آید، به کابل منتقل می شود.
وی افزود: با وصف آن که لوگر ساحات باستانی و داشته های زیاد تاریخی را درخود جای داده است، اما تا هنوز موزیمی در آن ولایت برای نگهداشت این آثار وجود ندارد.
منطقه معدن «مس عینک» یک ساحه وسیع باستانی مربوط به دوره بودایی به حساب می آید.کاوش ها برای بیرون کردن آثار تاریخی موجود در این محل از سال 1388 شمسی آغاز شده تا به این آثار در جریان استخراج مس آسیب نرسد.
م ا / ح ح