نشرات زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
فارسی English عربي
1566
-
الف
+

به بهانه «روز مادر» ؛ آهنگ آوازخوان مشهور افغانستان در وصف «مادر»

در این ویدیو آهنگ زیبای «مادرم» با صدای «وحید قاسمی» آوازخوان افغانستانی را تماشا می کنید.

به گزارش آی فیلم 2،«وحید قاسمی» از جمله آوازخوانان معروف افغانستان است که توانسته در 33 سال کار هنری اش حدود 500 پارچه آهنگ را برای خود و سایر آواز خوانان هنر موسیقی بسازد.

«مادرم» نام یکی از پارچه های پرطرفدار وی در وصف «مادر» است که هم اکنون بعد از سال ها هنوز با استقبال خوبی از سوی مخاطبان مواجه می شود.

متن پارچه «مادرم» :

دل و جان بادا فدايت مادرم، مادر خوبم

من قربان سرا پايت مادرم، مادر خوبم

من قربان سرا پايت مادرم، مادر خوبم

دل و جان بادا فدايت مادرم، مادر خوبم

ای مـادر، ای مـادر، ای مـادر خـوبم

هر چی دارم از تو دارم ای اميدم ای يگانه

چون تو دلسوزی نديدم در زمين و در زمانه

هر چی دارم از تو دارم ای اميدم ای يگانه

چون تو دلسوزی  نديدم در زمين و در زمانه

ای مـادر، ای مـادر، ای مـادر خـوبم

دل و جان بادا فدايت مادرم، مادر خوبم

من قربان سرا پايت مادرم، مادر خوبم

هر چی دارم از تو دارم ای اميدم ای يگانه

چون تو دلسوزی نديدم در زمين و در زمانه

ای مـادر، ای مـادر، ای مـادر خـوبم

ای مـادرم، ای مـادرم، ای مـادرم

«وحید قاسمی» آوازخوان معروف افغانستانی،آموزش‌های نخستین، متوسط و برتر را در مکتب سردار جانخان، لیسه نادریه و فاکولته ادبیات دانشگاه کابل فراگرفته‌ است. 

وی اساسات موسیقی شرقی را از کاکای خود استاد «یعقوب قاسمی» و پدرش «یوسف قاسمی» آموخته  ولی به گفته خودش ابتدایی ترین آموزشها پیرامون موسیقی غربی را از استاد «سرمست» و تئوری موسیقی غربی، اساسات آرمونی و اکورد را از «ببرک وسا» فرا گرفته است.استاد قاسمی کار هنري خود را در سال 1356 خورشيدی با تشکيل گروه موسيقی به نام «شاين» در همکاری با «عبدالله قاسمی»، «قاسم قاسمی» و «توريالی نواز» در کابل شروع کرد.

قاسمی در تلاش برای بازآفرینی موسیقی سنتی افغانستان و حفظ این گونه موسیقی که تاریخ و سازنده روشنی ندارد به سراغ هنرمندان اصیل، نوازندگان سازهای قدیمی و خوانندگان آوازهای فولکلور افغانستان می‌رود و صدای آن‌ها را ضبط می‌کند.وی در بازخوانی آوازهای فولکلوریک افغانستانی شهرت دارد.

«زیر و بم موسیقی اصیل بدخشان، هرات و بادغیس» حاصل پژوهش‌های ده ساله وحید قاسمی است. او در نخستین بخش این کتاب به موسیقی اصیل بدخشان در دو حوزه هنری موسیقی پامیری و تخاری پرداخته است و سبک‌ها و آثار موسیقایی هر دو حوزه را معرفی نموده است.

سپس در مورد سرودهای فولکلوری، در مناسبت‌های ویژه توضیحات داده است و در ادامه آلات موسیقی و هنرمندان را در هر دو حوزه معرفی کرده‌است.

وی از سه دهه بدینسو بحیث هنرمند جوان، مولد و مستعد در بخش آوازخوانی و آهنگ سازی در افغانستان مطرح است. تلاشها و کارکرد های هنری او تا کنون نشان داده است که وی یک آوازخوان ساده  آماتوری نیست، بلکه توانسته است از داشته ها و میراث های  علمی و هنری پدر بزرگ خود ( استاد قاسم افغان ) در راه تکامل هنر موسیقی افغانستان بهره گیرد.

«وحید قاسمی» آوازخوان، نوازنده، آهنگ‌ساز و پژوهشگر موسیقی که توسط وزارت اطلاعات و فرهنگ و رادیو تلویزیون ملی افغانستان عنوان «استادی» را از آن خود کرد، بیش از 40 سال در عرصه موسیقی فعالیت کرده و تاکنون در چندین جشنواره تقدیر شده است. 

در سال ۲۰۱۵ میلادی بنیاد فرهنگی آرمان شهر جایزه سیمرغ را به عنوان سفیر صلح به استاد وحید قاسمی اهدا کرد.

بیشتر بخوانید :

آوازخوان های مشهور افغانستان در وصف «مادر» چه خواندند + ویدیو

پارچه زیبای «مادر» با صدای «ارکین آدینه اف» آوازخوان تاجیکی

معین وزارت فرهنگ افغانستان: گرامیداشت از روز مادر باید جزئی از فرهنگ کشور شود

مادر؛ قصه‌ای که در سینما و تلویزیون تکراری نمی‌شود

م ا 

نظر شما
ارسال نظر