به گزارش آی فیلم 2، سنتهای مختلف در هنر آشپزی بخشی جداییناپذیر از رسم ریشهدار مهماننوازی مردم افغانستان را تشکیل میدهند. ویژگیهای آشپزی هر منطقه بازتابکننده تنوع جغرافیایی و قومی افغانستان است و تنوع بسیاری در آن دیده می شود.
در میان این تنوع، غذاهای که با گوشت تهیه می شوند مانند انواع کباب ها و خورش ها، جایگاه ویژه ای در بین مردم افغانستان دارد. «قورمه گوشت گوسفند» نیز یکی از همین غذاها است که تقریبا در همه جای افغانستان به یک شکل از گوشت تازه گوسفند تهیه می شود و محبوبیت خاصی دارد.
مواد لازم:
روغن: 60 میلی لیتر
کچالو(سیب زمینی): 3 عدد
گوشت گوسفند: 500 گرام
پیاز: 2 عدد
نمک: یک و نیم قاشق چایخوری
مصاله قورمه(ادویه): 1 قاشق چایخوری
زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
مرچ تازه(فلفل): 2 عدد
سیر: 2 دندانه(حبه)
بادنجان رومی(گوجه فرنگی): بدون پوست 400 گرام
طرز تهیه:
ابتدا هر کدام از کچالوها را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و در ظرف ریخته و به مدت 5 دقیقه سرخ می کنیم.
بعد از 5 دقیقه کچالوها را خارج کرده و گوشت گوسفند را در ظرف می ریزیم و به مدت 8 دقیقه سرخ می کنیم.
سپس 2 عدد پیاز را به صورت خرد شده به گوشت اضافه می کنیم و 10 دقیقه پخته می کنیم. در این مدت نمک، مصاله و زردچوبه را نیز به آن اضافه می کنیم.
در مرحله بعد مرچ تازه، سیر و بادنجان رومی را اضافه کرده و چند دقیقه دیگر پخت می کنیم و سپس 1 پیمانه آب و کچالوها را اضافه می کنیم.
در مرحله آخر قورمه را در دیگ بخار به مدت چند دقیقه دیگر پخته می کنیم.
ویدیو: آشپزخانه مزار
در پیوند با این گزارش بیشتر بخوانید :
چگونه یک «آشک» مزه دار درست کنیم؟ + عکس و ویدیو
طرز تهیه «آی خانم» غذای مزه دار افغانستانی + ویدیو و عکس
آموزش پخت «قابلی پلو» غذای معروف افغانستان + ویدیو و عکس
طرز تهیه «کیچیری قروت» غذای لذیذ افغانستانی + عکس و ویدیو
آموزش پخت «چاینکی» غذای محلی افغانستان + ویدیو و عکس
طرز تهیه «شیرپیره» شیرینی جذاب افغانستانی + عکس و ویدیو
آشنایی با سنت پخت نذر «دلده افغانستانی» در ماه صفر + نحوه پخت
آموزش پخت «زمرد پلو» غذای لذیذ افغانستان + ویدیو و عکس
بورانی بادنجان افغانستانی بپزید+ویدیو
آموزش پخت کوفته به سبک مردم افغانستان+ویدیو
چگونه یک «سیمیان» مزه دار تهیه کنیم؟
طرز تهیه «روت جواری» شیرینی پرطرفدار افغانستانی + عکس و ویدیو
طرز تهیه «بولانی» افغانستان که شهرت جهانی دارد+ویدیو
طرز پخت «گلاب جامن»؛ شیرینی مناسب ماه مبارک رمضان+ویدیو
طرز پخت «حلوای زردک» به سبک مردم افغانستان+ویدیو
آشپزی به سبک مردم افغانستان؛ چنگالی+ویدیو
«آش بدخشی» غذای مزه دار ولایت بدخشان+ویدیو
طرز تهیه « کوماچک»؛ نان صبحانه مزه دار+ویدیو و تصاویر
طرز تهیه «آش کشیده» افغانستان+ویدیو و تصاویر
طرز تهیه «بسراق» یا «خجور»+ویدیو
طرز تهیه «قتلمه» شیرینی مزه دار مردم افغانستان+ویدیو
طرز تهیه «چلپک» نان صبحانه مزه دار مردم افغانستان+ویدیو
طرز تهیه «آش کته» غذای ساده مردم افغانستان+ویدیو
طرز تهیه «دیگچه» نذری ماه محرم در افغانستان+ویدیو
طرز تهیه «نان پنجه کش» به شیوه مردم افغانستان»+ویدیو
طرز تهیه «یاقوت پلو» غذای مزه دار افغانستان+ویدیو
طرز تهیه «پلو ازبکی»؛ غذای پرطرفدار آسیای مرکزی
طرز پخت «حلوای سفید بدخشانی» به سبک مردم افغانستان+ویدیو
ع ا