به گزارش آی فیلم 2، «شور نخود» یک میان وعده عالی به شمار می رود و بین مردم افغانستان کاملا شناخته شده است.
این غذای مقوی، مغذی و لذیذ اغلب در سفرهخانههای سنتی یا در کنار خیابان روی چهارچرخ پخته و عرضه میشود.
مصرف شورنخود بهخصوص در روزهای سرد سال تقویتکننده سیستم ایمنی بدن و پیشگیریکننده از ابتلا به بیمارهای عفونی و ویروسی بهویژه سرماخوردگی است.
مواد لازم:
نخود: 2 پیمانه
سودا پولی(جوش شیرین) : نصف قاشق چایخوری
کچالو جوش داده(سیب زمینی آب پز) : 2 عدد
مرچ(فلفل): به مقدار ضرورت
نمک: به مقدار ضرورت
چتنی: به مقدار ضرورت برای تزئین
طرز تهیه:
ابتدا 2 پیمانه نخود را 6 الی 7 ساعت قبل در آب گرم خیسانده تا نرم شود.
سپس نخودها را در دیگ بخار(زودپز) ریخته سودا پولی(جوش شیرین) را به آن اضافه کرده و روی حرارت ملایم می گذاریم تا به خوبی نرم شود.
بعد از پخته شدن و نرم شدن کامل نخودها برای سرو کردن آماده هستند.
نخودها را در کاسه ریخته و کچالوهای جوش داده که از قبل آماده کردیم را همراه نمک، مرچ(فلفل) و چتنی به آن اضافه کرده و میل کنید.
ویدیو: آشپزخانه مزار
در پیوند با این گزارش بیشتر بخوانید :
چگونه یک «آشک» مزه دار درست کنیم؟ + عکس و ویدیو
طرز تهیه «آی خانم» غذای مزه دار افغانستانی + ویدیو و عکس
آموزش پخت «قابلی پلو» غذای معروف افغانستان + ویدیو و عکس
طرز تهیه «کیچیری قروت» غذای لذیذ افغانستانی + عکس و ویدیو
آموزش پخت «چاینکی» غذای محلی افغانستان + ویدیو و عکس
طرز تهیه «شیرپیره» شیرینی جذاب افغانستانی + عکس و ویدیو
آشنایی با سنت پخت نذر «دلده افغانستانی» در ماه صفر + نحوه پخت
آموزش پخت «زمرد پلو» غذای لذیذ افغانستان + ویدیو و عکس
بورانی بادنجان افغانستانی بپزید+ویدیو
آموزش پخت کوفته به سبک مردم افغانستان+ویدیو
چگونه یک «سیمیان» مزه دار تهیه کنیم؟
طرز تهیه «روت جواری» شیرینی پرطرفدار افغانستانی + عکس و ویدیو
طرز تهیه «بولانی» افغانستان که شهرت جهانی دارد+ویدیو
طرز پخت «گلاب جامن»؛ شیرینی مناسب ماه مبارک رمضان+ویدیو
طرز پخت «حلوای زردک» به سبک مردم افغانستان+ویدیو
آشپزی به سبک مردم افغانستان؛ چنگالی+ویدیو
«آش بدخشی» غذای مزه دار ولایت بدخشان+ویدیو
طرز تهیه « کوماچک»؛ نان صبحانه مزه دار+ویدیو و تصاویر
طرز تهیه «آش کشیده» افغانستان+ویدیو و تصاویر
ع ا