به گزارش آی فیلم 2 ، غذاهای معروف افغانستان به خاطر طعم و شیوه پخت و پز صحیح و اصولی آن، بسیار مورد توجه مردم این کشور و مناطق همجوار و حتی جهان قرار دارد.
«آشک» يکی از غذاهای مشهور و مزه دار افغانستانی می باشد که کسانی که این غذا را خورده باشند هرگز مزه آن را فراموش نخواهند کرد.
در ادامه این گزارش با طرز تهیه «آشک» آشنا می شویم.
مواد لازم :
آرد ترمیده (برای خمیر)، گندنه ، نوش پیاز ، گوشت گوساله ، تخم گشنیز، رب بادنجان رومی، زردچوبه ، نمک و مرچ سرخ و سیاه، روغن ، ماست ، سیر ، نعناع خشک ، جعفری خشک ، شکر .
طرز تهیه :
ابتدا برای تهیه خمیر تخم ، آب ، نمک ، روغن ، و شکر را مخلوط می کنیم و بعد از آن آرد را اضافه کرده و خوب ورز می دهیم.
خمیر را به مدت 20 دقیقه می گذاریم تا استراحت کند.
در مرحله دوم گندنه و نوش پیاز را خرد کرده و نمک،تخم گشنیز،مرچ سیاه،روغن و مرچ سرخ را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم.
بعد از آن خمیر را پهن کرده و به تکه های برابر برش زده و به همان شکلی که در تصویر یا ویدیو مشاهده می کنید مواد را در داخل خمیر ها می گذاریم.
سپس در یک تابه روغن ریخته ، گوشت و سیر تازه را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم.
سپس نمک ، مرچ سیاه ، تخم گشنیز ، زردچوبه ، جعفری خشک را اضافه کرده و خوب تفت می دهیم و در انتها رب بادمجان رومی و آب را اضافه کرده و به مدت ده دقیقه می پزیم.
ماست را همراه سیر تازه ، نمک ، نعناع خشک هم میزنیم.
آشک ها را در دیگ پر از آب جوش میریزیم و به مدت ده دقیقه می پزیم.
ماست را بر روی ظرف مورد نظر ریخته و بعد از آن آشک ها را میریزم و دوباره بر رویش ماست میریم.
سپس خورشت را روی آن ریخته و برای تزیین می توانیم از نعناع خشک و تازه استفاده کنیم.
در این ویدیو طرز تهیه این غذای مزه دار توسط بانوی هنرمند افغانستان را مشاهده می کنید که توسط چینل Ashpazkhane Mazar نشر شده است.
بیشتر بخوانید :
طرز تهیه «آی خانم» غذای مزه دار افغانستانی + ویدیو و عکس
م ح/ ب م