به گزارش آی فیلم 2 ، در میان خبرهای ناگوار از جنگ و ناامنی در افغانستان، اکنون جوانان خسته از جنگ این کشور در تلاش اند که با ابتکارات تازهای زمینه رشد کودکان افغان را فراهم سازند.
در تازهترین اقدامات، کتابخانه سیار با توجه به نیازمندی کودکان به مطالعه راهاندازی شد تا فرهنگ کتابخوانی را در جامعه ترویج دهند؛ امری که در جامعه درگیر جنگ و مشکلات اقتصادی افغانستان در حال فراموشی است.
این مساله موجب نگرانی این جوانان شده که نسل های آینده افغانستان نیز همچنان با جنگ و ناآرامی کودکی شان را فراموش کنند و از اندوختن علم عقب بمانند.
«فرشته کریم» بانوی ۲۷ ساله بنیانگذار «چهار مغز» است؛ موسسهای که بسها را به یک کتابخانه سیار تبدیل میکند.
کتابخانه های سیار «چهار مغز» به سراسر کابل سفر می کنند تا جوان ترین قشر جامعه افغانستان را به داشتن نگرش انتقادی و خواندن تشویق کنند.
یکی از اعضای این تیم میگوید: «ما یک گروه جوان افغانستانی هستیم که همگی تجربه جنگ و تاثیرات مستقیم آن بر روی کودکیمان را داشتهایم. کودکی ما همچون هزاران کودک افغانستانی دیگر پیش از آنکه بهره ای ببریم از بین رفت. این رنج ما را بر آن داشت تا تغییراتی در زندگی دیگر کودکان افغانستان ایجاد کنیم.»
با وجود این کتابخانههای سیار، کودکان زمانی را قبل و بعد از مکتب به مطالعه کتابهای مورد علاقهشان یا به بازیهای فکری و مباحثه میپردازند.
ایسنا نوشت: این بسها در هر مکان برای دو ساعت توقف میکنند.
«کریم» در اینباره میگوید: «برای دور شدن از مکانهای پرجمعیتی که میتواند هدف حملات تروریستی و بمبگذاری باشد، بسها را در سرک های داخلی پارک میکنیم.»
یکی از دانشآموزان دهسالهای که مرتبا از این کتابخانه سیار استفاده میکند، اظهار میکند: «قصه های جدیدی در این کتابخانه مطالعه میکنم و بعدا آنها را برای پنج خواهر و برادرم که در خانه هستند نیز تعریف میکنم.»
ف ا/ ب م