نشرات زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
فارسی English عربي
2032
-
الف
+

بزرگداشت از جايگاه بزرگ ادبى و تاريخى شاهنامه فردوسى در مسکو

شهر مسکو میزبان کنفرانس تحت عنوان «بزرگداشت از جايگاه بزرگ ادبى و تاريخى شاهنامه فردوسى» بود.

شهر مسکو میزبان کنفرانس تحت عنوان «بزرگداشت از جايگاه بزرگ ادبى و تاريخى شاهنامه فردوسى» بود.

به گزارش آی فیلم 2 ، به ابتكار انجمن فرهنگى افغان‌هاى مقيم فدراتيف روسيه، محفل فرهنگى مرتبط به شاهنامه فردوسى، با حضور ده‌ها چهرۀ فرهنگی از افغانستان، ايران، روسیه و تاجكستان در كلوپ فرهنگى «گايداروويتس» در شهر مسكو برگزار شد.

محفل با تلاوت آيات قرآن عظيم الشأن توسط «هيبت‌الله» قارى جوان آغاز و با سخنان استقباليه آقاى جنرال «محمد ايوب منصور» رئيس انجمن فرهنگى افغانستانی ها افتتاح گرديد.

متعاقبأ «محمد حسين شيرزاد» مقاله همه جانبه‌یى را در بارۀ حكيم ابوالقاسم فردوسى و شاهنامه فردوسى به خوانش گرفت و سپس شخصيت فرهنگى و شاعر زبان هاى پشتو و درى «نجم‌الرحمن مواج» شخصيت هاى فرهنگى انجينر «رحمت الله روند»، خانم «ايكاترينا» و انجينر «على اكبر امانى» در مورد شاهنامه فردوسى به لسان هاى فارسی، پشتو و روسى صحبت نمودند.

در این کنفرانس، گروه مهربانان روسیه به رهبری «حمید داد» و هنرپیشه و استاد موسیقی ایرانی پارچه‌های قشنگی موسیقی فارس را اجرا نمود که مورد علاقه و تشویق حضار تالار قرار گرفت.

«شاه سلطان عاكفى» آتشه فرهنگى افغانستان در فدراتيف روسيه در این ارتباط گفت: «من ضمن رسانيدن سلام‌ها و تمنيات نیک دكتور «عبدالقيوم كوچى» سفير كبير افغانستان به حضار از رهبرى انجمن فرهنگى به نسبت راه اندازى نشستهاى فرهنگى ابراز قدردانى نموده، چنين محافل را جهت تحكيم وحدت و يكپارچگى افغان ها و بخصوص آشنايى جوانان افغان با ارزش هاى تاريخى و فرهنگى سرزمين اصلى و آبايى شان ضرورى و مفيد پنداشته و شاهنامه فردوسى را که یکی از حجيم ترين آثار علمى، ادبى و فرهنگى عصر خود است و به نسبت محتواى خيلى غنى تاريخى و فرهنگى به بيشتر از سى زبان ترجمه شده و خوشبختانه به تازگی توسط شخصيت علمى و فعال اجتماعى-سياسى كشور دكتور صالح محمد زيرى به لسان پشتو ترجمه، چاپ و نشر شده است.

شاهنامه نه‌ تنها مأخذ غنى و مفيد براى پژوهشگران، محققين، شاعران و تاریخ‌نگاران مى باشد که بهترين محرک مبارزه بخاطر عدالت و برابرى بر عليه ظلم و استبداد و خوبترين مشوق جد و جهد در راستاى عمران، آبادى، رفاه و شگوفايى جوامع بشرى مى باشد.

«عاکفی» از حضار دعوت نمود تا شاهنامه فردوسى را بخوانند و مطالعه آن را به فرزندان خود و ساير جوانان توصيه نمایند.

اتشۀ فرهنگی افغانستان از شهروندان این کشور در روسیه خواهش کرد تا با استفاده از امكانات نسبتاً خوب دست داشته شان در این کشور، به منظور آگاه نگاه داشتن فرزندان شان از تاريخ و فرهنگ کشور و آموزش زبان‌های مادرى شان جهت ايجاد مركز ولو كوچك فرهنگى، ايجاد گروه هنرى مجهز و كورس هاى آموزشى زبان دست به كار شوند.

در بخشي از محفل «صلاح الدين چشتى» و «سيد قطب الدين زمر» نقاش نامدار افغان، تابلوى نقاشى آقاى زمر در رابطه به حكيم ابوالقاسم فردوسى، شاهنامه فردوسى و تصوير به قتل رسيدن سهراب توسط پدرش رستم را به معرفى گرفتند.

به نقل از اسپوتنیک، در بخش پایانی این برنامه «شکرالله رحمانى» يكى از اشعار شاهنامه را خيلى زيبا دكلمه نمود و «نسيم سحر» هنرمند افغان با اجراى چند پارچه موسيقى روان حضار را طراوت بخشيدند.

م ح/ن ذ

نظر شما
ارسال نظر