ایرانگردی
به گزارش آی فیلم 2، «کوچه» یکی از غذاهای محلی در مناطق مرکزی افغانستان می باشد که مردم در فصل سرما و یا در تابستان به عنوان صبحانه از آن استفاده می نمایند.
کُوچه را در مناسبت های خاص به اشکال مختلف آماده می نمایند و آن را می توان با ترکیب انواع گوشت و یا بدون گوشت نیز آماده کرد.
در ادامه به نحوه پخت «کوچه» به سبک مردم مرکزی افغانستان می پردازیم.
مواد لازم:
1 عدد پیاز
4 حبه سیر
3 عدد پای گوسفند
250 گرام لوبیا سفید
150 گرام نخود
200 گرام گندم بدون پوست
80 گرام روغن
مرچ سیاه به قدر ضرورت
زردچوبه به قدر ضرورت
مصالح دیگ به قدر ضرورت
طرز تهیه:
حبوبات را به مدت چند ساعت قبل از شروع آشپزی در آب تر می نماییم. برای تهیه کوچه ابتدا پیاز را در روغن سرخ نموده و به آن سیر رنده شده را علاوه می کنیم بعد از آن نیم گیلاس آب جوش همراه با پای گوسفند کمی تفت داده و روی آن زرد چوبه، مرچ سیاه و مصالح دیگ را نیز اضافه می کنیم. در ادامه بعد از آن که کمی تفت خورد، لوبیا و نخود را هم علاوه می نماییم تا به مدت یک ساعت جوش بخورد.
در ادامه بعد از یک ساعت حرارت، گندم را به آن اضافه می کنیم و به مدت دو ساعت در حرارت ملایم می گذاریم و در آخر نمک را به آن علاوه می کنیم.
سمیه غفوری زاده