نشرات زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
فارسی English عربي

ایرانگردی

ناگفته های «جواد تابش» قوالی خوان اهل افغانستان

به گزارش آی فیلم 2، «جواد تابش» قوالی خوان اهل افغانستان در یک مصاحبه در پیوند با موسیقی قوال و وضعیت موسیقی افغانستان گفت.

«جواد تابش» در پاسخ به این سوال که آشنایی‌اش با موسیقی کلاسیک و قوالی به چه زمانی برمی‌گردد، به خبرآنلاین گفت: قوالی بخشی از موسیقی کلاسیک است و از کودکی انجامش داده‌ام، از زمانی که اصلا آوازخوانی را شروع نکرده بودم. می‌توانم بگویم از سن ۵ سال، ۶ سال ناخودآگاه به موسیقی کلاسیک علاقه بسیار داشتم و اصلا دست خودم نبود.

وی ادامه داد: پدرم موسیقی کلاسیک زیاد می‌شنید و من هم به موسیقی کلاسیک و آهنگ‌های قوالی علاقه‌مند شدم تا سن ۱۴، ۱۵ سالگی که علاقه‌مندی‌ام به‌واسطه آشنایی با استاد «الطاف حسین سرآهنگ»، بیش از پیش شد و دنباله‌روی از این مکتب را شروع کنم و همچنان هم موسیقی غزل و قوالی را به‌عنوان بخشی از موسیقی کلاسیک ادامه می‌دهم.

وی افزود: هم غزل و هم قوالی بخش‌هایی از موسیقی کلاسیک هستند و منشا قوالی آن‌طور که ما از بزرگان‌مان شنیده‌ایم از شهر باستانی غزنی بوده است و در جنگ‌ها و هنگام حضور در میدان به‌جای رجزخوانی بیشتر قوالی می‌کرده‌اند و آهنگ‌های عرفانی و اشعار مذهبی و دینی را با هم و یک‌جا می‌خوانده‌اند تا این که «امیرخسرو بلخی دهلوی»، قوالی را به سیستم امروزه درآورد. 

گفتنی است قوالی یکی از گونه‌های موسیقی آسیای شرقی (هند و پاکستان) و افغانستان و مرتبط با عرفان و مذهب است و بنا به عقیده بزرگان این عرصه، نوعی عبادت به شمار می‌آید.

در قوالی، شعر اهمیت بسیار دارد و شیوه اجرای آن، جمعی و گروهی و مدت زمان یک قطعه‌اش به طور معمول بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه است.

ع ا

این مطلب را به اشتراک بگذارید