ایرانگردی
به گزارش آی فیلم2، «محمداعظم رهنورد زریاب» نویسنده و از ستون های استوار زبان و فرهنگ فارسی که در حوزه کشورهای فارسی زبان ایران، افغانستان و تاجیکستان نیز شناخته شده بود، صبح امروز چشم از جهان پوشید.
لحظاتی پس از اعلام خبر مرگ رهنورد زریاب فضای شبکه های اجتماعی مملو از واکنشها و ابراز اندوه و همدردی شد، سیاستمداران، شاعران، خبرنگاران، فرهنگیان، نویسندگان، دانشجویان، استاتید دانشگاه و همه مردم این کشور خبر فوت رهنورد زریاب را ضایعه یی جبران ناپذیر خواندند.
«عبدالله عبدالله» رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان لحظاتی پس از انتشار خبر مرگ زریاب نوشت که نویسنده و چهره فرهنگی پر آوازه افغانستان در کابل درگذشت.
وی افزود که زریاب نویسنده شناخته شده زبان فارسی در منطقه و جهان بود و ۵۰ سال در راستای باورسازی و ادبیات فارسی کار و زحمت کرد.
«عبدالطیف نظری» رئیس دانشگاه غرجستان و سیاستمدار افغانستان در فیسبوک خود نوشت که مقام بلند و شامخ ادب پارسی جاودانه شد و این طلایه دار ادب و فرهنگ معاصر کشور نقش برجسته ای در اعتلای فرهنگی کشور ایفا کرد.
«عطامحمدنور» رئیس اجرایی حزب جمعیت اسلامی افغانستان نیز صبح امروز در این رابطه نوشت که کاخ بلند ادبیات فارسی وداع کرد.
وی افزوده است که زریاب، نویسنده داستان ها و رمان های معروف و دانشمند کم ادعا که با خلق آثار ارزشمند و تلاش های بی شائبه اش در رشد غنی سازی زبان فارسی کوشید و همچنین یک مبارز آرام علیه تهاجم فرهنگی بود، نام اش جاودانه و ثبت در تاریخ خواهد شد.
«احمدضیامسعود» معاون سابق ریاست جمهوری افغانستان نیز خبر مرگ رهنورد زریاب را تکان دهند خوانده و افزوده است که زندگی او در جنگ نرم فرهنگی و بیداری ملت گذشت.
وی نوشته است که زریاب ستون مقاومت فرهنگیان در برابر تهاجمهای پیدا و پنهان بر قلمرو زبان و ادبیات فارسی بود و در فصل جدید تاریخی کشور وی از پیش آهنگان، نویسندگان و خبرنگاران کشور بود.
«فریبا پژوه» خبرنگار روزنامه شرق ایران نیز که بارها به افغانستان سفر کرده و با استاد زریاب آشنایی داشت، در فیسبوک خود نوشته است که نمی دانم فقدان استاد زریاب را چگونه و به چه کسی تسلیت بگویم.
ایرنا نوشت: براساس گزارش برخی منابع در افغانستان رهنورد زریاب دهها اثر ادبی خلق کرده بود و پرکارترین نویسنده از نظر تعداد آثار تولید شده در دهههای اخیر در افغانستان به شمار می رود.
وی بیش از ۱۰۰ داستان کوتاه و چندین رمان نوشته است که شماری از این داستانها در مجموعههای مانند "آوازی از میان قرنها"، "مرد کوهستان"، "دوستی از شهر دور" و "نقشها و پندارها" چاپ شده است.
ترجمه ها و مقالات زریاب در کتابهای "پیراهنها"، "حاشیهها" و "گنگ خوابدیده" نیز انتشار یافت.
مقالات تحقیقی زریاب درباره صادق هدایت و بزرگ علوی از کارهای مورد توجه ایرانیان است
درپیوند با این خبر بخوانید:
«رهنورد زریاب» از نویسندگان مشهور افغانستان درگذشت
/انتهای پیام