ایرانگردی
به گزارش آی فیلم 2، در روز 12 عقرب(آبان) 1399 همزمان با افتتاحیه نمایشگاه کتاب مشترک ایران و افغانستان در دانشگاه کابل، حمله مسلحانه به این دانشگاه 22 شهید و 27 زخمی بر جای گذاشت.
خبر این حادثه تلخ که با تصاویر مختلف در فضای مجازی منتشر شد، واکنش گسترده ای داشت و کاربران با انتشار مطالب ضد جنگ، این حمله را محکوم کردند.
پیش تر «شکیب سوزان» آوازخوان محبوب افغانستان با انتشار آهنگی با عنوان «تو رسان پیام ما را» به حوادث تروریستی کابل واکنش نشان داده بود که با موقعیت کنونی بسیار تناسب دارد.
بینندگان محترم می توانند این پارچه زیبا را در ویدیو بالای وبسایت مشاهده نمایند. متن این آهنگ زیبا به شرح زیر است:
تو رسان پیام ما را به یزید و شمر قاتل
تو رسان پیام ما را به یزید و شمر قاتل
به خدا پاره کردی جیگری کباب ما را
به خدا پاره کردی جیگری کباب ما را
تو به کربلای کابل همه را به خون نشاندی
تو به کربلای کابل همه را به خون نشاندی
تو کجا شدی مسلمان که دهی حساب ما را
تو کجا شدی مسلمان که دهی حساب ما را
به خدا پاره کردی جیگر کباب ما را
به خدا پاره کردی جیگر کباب ما را
احمد شکیب سوزان، در سال 1983 در یک خانواده هنرمند در شهر کابل چشم به جهان گشود. شکیب اساسات موسیقی را نزد پدر آوازخوانش، «شمس الدین سوزان» آموخت که به گفته او همین موجب شد تا وی بعد از اتمام مکتب، به دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه کابل برود و تحصیلاتش را در رشته موسیقی ادامه دهد.
شکیب سوزان، اولین آهنگش را زمانی که هنوز هفت سال داشت در تلویزیون ملی افغانستان به ثبت رسانده است.
وی دو پارچه آهنگ تصویری پس از آن در تلویزیون افغانستان ثبت کرد اما آهنگی که شکیب سوزان را به شهرت رساند، آهنگ «زندگیم به تنهایی گذشت و می گذرد» بود.
شکیب سوزان، به زبان پشتو هم آهنگ هایی دارد که به گفته خودش، آهنگ ((مینه مینه)) او را بیشتر به مردم معرفی کرد.
شکیب سوزان، در حدود ۱۵ پارچه آهنگ به صورت صوتی روانه بازار کرده و به تعداد ۸ تا ۹ پارچه آهنگ دیگرش به گونه تصویری ثبت شده است.
این آوازخوان جوان افغانستان در دنیای هنر موسیقی خودش را طرفدار و علاقمند سبک غزل معرفی می کند و می گوید با خواندن غزل، خود را بسیار راحت احساس می کند.
وی اما علاوه می کند که نظر به علاقمندی مردم، آهنگهای محلی و پاپ هم می خواند. او می گوید که رشته وی نواختن پیانو و گیتار است و این دو آله موسیقی را به گونه مسلکی با «نوتیشن» آن می نوازد.
شکیب سوزان در عین حال می گوید پدرش، شمسالدین سوزان، نیز در کمپوز برخی آهنگهایش با وی کمک می کند.
ع ا / ح ح