ایرانگردی
به گزارش آی فیلم2، باغ بابر توسط «ظهیرالدین محمد بابر» بنیانگذار امپراتوری گورکانیان، پس از آن که کابل را به تصرف خود درآورد، بنا نهاده شد و از همین رو این باغ بنام وی مسمی گردیده است.
بابر شاه علاقه فراوانی به ساختن باغ و باغچه داشت. او در مدت پادشاهی اش در افغانستان هفت باغ اعمار نمود، از آن جمله چهار باغ آن در کابل میباشد: باغ شهرآرا، باغ وفا، باغ استالف و باغ بابر.
مساحت این باغ به ۱۱ هکتار و یا ۵۶ جریب میرسد. این باغ در منطقه گذرگاه موقیعت دارد. از طرف غرب به سرک چهلستون و سرک دارلمان ، از طرف شرق به کوه شیردروازه و از طرف جنوب به منطقه ی چهل ستون متصل میباشد.
این باغ تا زمان محمد نادر شاه (۱۸۸۳- ۱۹۳۳ میلادی) یک باغ سلطنتی بود. مردم عام اجازه نداشتند که از آن دیدن و یا در آن گردش کنند. بعد از حکومت نادر شاه دروازه ی این باغ برای عموم باز شد. مردم روزهای جمعه و رخصتی برای تفریح در باغ می آمدند.
اکنون در این باغ برنامه های فرهنگی و هنری، نمایشگاه های عکس، خطاطی، نقاشی، صنایع دستی و کنسرت های موسیقی دایر میگردد.
در این باغ انواع درخت ها از قبیل درخت انگو، انار، زرد آلو، سیب، بهی، ناک، شفتالو، سنجد و بادام موجود است. در باغ بابر گل ها و گیاهان مختلفی نیز به چشم میخورد.
در باغ بابر همچنین یک کاروان سرای، یک مسجد، یک ذخیره آب ، یک حوض آبازی، یک پاولیون و یک محور مرکزی ( جوی که از وسط باغ کشیده شده است ) رستورانت و کانتین ها نیز دیده میشود.
در کاروانسرای این باغ، دکانهای عتیقه فروشی، صنایع دستی و صنایع چوبی قرار دارند و بازدید کننده های باغ از این دکان ها خرید میکنند.
کنسرت های محلی در ایام تابستان برای فامیل ها به روزهای چهارشنبه و برای جوانان به روزهای پنجشنبه برگزار میگردد. در فصل بهار و تابستان این باغ آب و هوای خیلی خوب دارد.
باغ بابر در سال ۱۳۹۵ خورشیدی جزء آثار تاریخی افغانستان در سازمان میراثهای فرهنگی یونسکو ثبت شد.
ب م