ایرانگردی
غرفه افغانستان در بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی قرآن تهران یکشنبه 7 جوزا (خرداد) با حضور کنسول،رایزن فرهنگی و جمعی از دیپلماتهای سفارت افغانستان در تهران و همچنین برخی از چهرههای فرهنگی، هنری و قرآنی مهاجرین افتتاح شد.
به گزارش آی فیلم 2T این غرفه به همت رایزنی فرهنگی سفارت افغانستان در طبقه دوم شبستان مصلی بزرگ امام خمینی(ره) تهران برپا شده و به مدت 9 شب تا 15 جوزا(خرداد)، هر روز از ساعت 5 عصر تا 10 شب به روی علاقمندان باز میباشد.
«یعقوب هوشمند» معاون رایزن فرهنگی سفارت افغانستان در تهران در مورد این نمایشگاه با بیان اینکه افغانستان برای نخستینبار به گونه گسترده و متنوع در نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم تهران شرکت کرده، گفت:«همه کارهایی که اینجا به نمایش گذاشته شده، توانمندیهای مهاجرین است، در حوزه دینی به ویژه در حوزه قرآن کریم، ما 7 نوع قران کریم داریم که به تازگی چاپ شده از سوی انتشارات مختلف افغانی چاپ شده است. دو نوع قرآن کریم هم داریم که جلدشان توسط مهاجرین هنرمند، به صورت بسیار زیبا دستباف شده است. از طرف دیگر با موضوعات دینی و قرآنی نقاشی، خطاطی و خوشنویسی داریم که از سوی مهاجرین ترتیب شده است.»
وی خاطرنشان کرد که:«در این نمایشگاه بخش فرهنگی سفارت افغانستان در تهران تلاش کرده توانمندیهای مهاجرین را در زمینهها و حوزههای قرآن کریم چون خطاطی به نمایش بگذارد.»
به نقل از آوا نوشت: معاون رایزن فرهنگی سفارت افغانستان در مورد برنامههای غرفه افغانستان در نمایشگاه بینالمللی قرآن تهران گفت:«ما برای تنوع و پرباری نمایشگاه و به ویژه غرفه افغانستان، در 9 روز آینده برنامههای متنوعی داریم؛ از جمله شب ویژه غرفه افغانستان، شب ویژه قاریان مهاجرین، شب ویژه علما و روحانیون و شب ویژه کودکان. در 9 شب آینده به صورت متواتر سفره افطاری مزین با غذاهای افغانستانی را داریم.»
وی با بیان اینکه غرفه افغانستان در نمایشگاه بینالمللی قرآن تهران دارای اهمیت است، از مسئولین این غرفه تشکر کرد که با امکانات محدود توانستند غرفه مجللی را با آثار بسیار خوب آماده کنند.
«غفاری» با توجه به اینکه آثار ارائه شده در غرفه افغانستان از میان جامعه مهاجرین است، گفت:« که افغانستان هنرمندان خوبی دارد که در بخشهایی چون خطاطی و نقاشی دست بالایی را در سطح منطقه و بینالمللی دارند.»
وی تأکید کرد که سفارت جمهوری اسلامی افغانستان در تهران هم تا اندازهای که امکانات دارد، از مهاجرین و فعالیتهای فرهنگی، هنری و قرآنی آنها حمایت خواهم کرد و ابراز امیداری کرد که مهاجرین در گامهای بعد بتوانند بیشتر و درخشانتر از امروز بدرخشند.
از سوی دیگر، «شفیق شرق» رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی افغانستان در تهران هم در مورد نمایشگاه بینالمللی قرآن تهران و افتتاح غرفه افغانستان در این نمایشگاه گفت:«باور من این است که هر مسلمان در رابطه به قرآن حرفی برای گفتن و چیزی برای نمایش دادن دارد. تلاش این نمایشگاه این است یک بخشی از داشتههای فرهنگی و هنری را در حوزه قرآنی به نمایش بگذارد. نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم آنهایی که در این حوزه کار میکنند و محصولات قرآنی دارند را تشویق می کند در این عرصه حضور پیدا کنند.»
وی تصریح کرد: «در کل با برنامههای متنوعی که در نظر گرفتیم و تبلیغات گستردهیی که صورت گرفته، انشالله امیدواری این است که استقبال گستردهیی صورت بگیرد.»
«هوشمند» در مورد اهمیت غرفه افغانستان و تأثیرگذاری آن بر جامعه مهاجرین افزود: «ما تلاش داریم با برگزاری برنامههای مختلف، مهاجرین به خصوص نسل دوم و سوم مهاجرین را با فرهنگ و حوزه فعالیتهای قرآنی و رمضانی افغانستان آشنا بسازیم و یک حلقه وصل بین فرهنگ و حوزه دینی و فعالیتهای قرآنی در افغانستان و مهاجرین باشیم.»
وی با بیان اینکه ایران و افغانستان در یک حوزه دینی و معرفتی یکسان قرار دارند و از نظر فرهنگی، دینی و اشتراکات زبانی، میان دو کشور یگانگی وجود دارد، تأکید کرد که حوزه فعالیتهای قرآنی میتواند حلقه وصل همه این اشتراکات و یگانگیها باشد.»
«میرانورشاه غفاری» کنسول افغانستان در تهران، در مورد اهمیت حضور افغانستان در نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم خاطرنشان کرد: «افغانستان کشور امروز و دیروز نیست، یک کشور بسیار مهم در منطقه است که هزاران سال تاریخ دارد. ما قدمهای بسیار مثبت و ارزشمندی را در قسمت علوم اسلامی و قرآنی برداشتهایم، ما دانشمندان بسیار زیاد اسلامی در افغانستان داشتهایم.»
وی گفت: « اگر هماهنگیهایی از قبل صورت بگیرد، علاقمندان زیادی از داخل افغانستان حاضر خواهند بود در نمایشگاه بینالمللی قرآن تهران شرکت کنند».
م ح/ ن ذ