نشرات زنده
فارسی English عربي
45
-
الف
+

از پروانه زرین تا جایزه صلح؛ رقابت فلم‌سازان کودک برای افتخار

سی‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان ایران، با بخش‌هایی تازه و انسانی چون «کودکان غزه» و «فلم‌های آسیایی»، چشم‌انتظار هنرمندان است.

به گزارش آی‌فیلم ۲، بنیاد سینمایی فارابی با نشر فراخوان رسمی، آغاز ثبت‌نام سی‌وهفتمین دوره‌ «جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان ایران» را اعلام کرد؛ رویدادی نام‌آشنا که هر ساله هزاران چشم مشتاق و خلاقیت‌های نو را گردهم می‌آورد تا از جهان کودک، روایت‌هایی تازه و پرشور خلق گردد.

این جشنواره امسال در سه بخش ملی، بین‌المللی و ویژه برگزار می‌گردد و از تاریخ ۱۲ الی ۱۶ ماه میزان/مهر سال ۱۴۰۴ خورشیدی (برابر با ۴ تا ۸ اکتبر ۲۰۲۵ میلادی) برگزار خواهد شد. اگرچه این جشنواره در حافظه‌ جمعی با نام «اصفهان» پیوندی ناگسستنی دارد، اما در فراخوان امسال، هیچ اشاره‌ای به این شهر نشده است و این سکوت، زمزمه‌هایی از احتمال تغییر مکان برگزاری را در دل‌ها انداخته است.

بخش‌های گوناگون جشنواره؛ روایت‌های کودکانه در قالب‌های متنوع
در بخش ملی، فلم‌های بلند، کوتاه داستانی و انیمیشن در رقابتی گرم برای دریافت «پروانه زرین» قرار خواهند گرفت. این جوایز شامل بهترین فلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه، بهترین بازیگر کودک یا نوجوان، بهترین دستاورد فنی یا هنری (جایزه زاون قوکاسیان)، بهترین فلم انیمیشن، جایزه ویژه هیأت داوران، جایزه ویژه دبیر جشنواره و جایزه صلح به نام «شهید بهنام محمدی» می‌باشد.

همچنین هیأت داوران متشکل از کودکان و نوجوانان، پروانه زرین بهترین فلم بلند را به کارگردان منتخب اهدا خواهند کرد؛ اقدامی که جلوه‌ای نمادین از توجه به نگاه مخاطب اصلی این جشنواره است.

بخش بین‌المللی میزبان فلم‌های خارجی کوتاه و بلند تولیدشده از سال ۲۰۲۴ میلادی به بعد خواهد بود. هیأت داوران این بخش نیز جوایزی مشابه به آثار برگزیده اهدا خواهند کرد و فلم‌های ایرانی حاضر در این بخش، از میان آثار منتخب ملی انتخاب می‌شوند.

بخش ویژه؛ از جلوه‌های برجسته‌ این دوره، بخش ویژه جشنواره است که به موضوعاتی انسانی و ژرف می‌پردازد؛ از جمله «کودکان جنگ ۱۲ روزه»، «کودکان غزه» و جایزه ویژه‌ «فلم‌های آسیایی». این بخش، در صورتی که حداقل دو فلم در هر عنوان ثبت گردد، برگزار خواهد شد و امید می‌رود هنرمندان از سراسر جهان با صدای کودکان خاموش، تصویرهایی گویا بسازند.

زمان‌بندی و نحوه‌ ثبت‌نام
ثبت‌نام برای ارسال آثار از ۲۰ سرطان/تیر الی ۵ سنبله/شهریور ۱۴۰۴ صورت می‌گیرد. متقاضیان مکلف‌اند ضمن ثبت‌نام در وبسایت جشنواره، یک نسخه‌ قابل بازبینی از فلم‌شان را نیز برای دبیرخانه ارسال نمایند.

مهلت نهایی برای ارائه نسخه‌ نهایی آثار پذیرفته‌شده نیز تا ۳۱ سنبله/شهریور تعیین شده است. برگزارکنندگان هشدار داده‌اند که هیچ تمدیدی در زمان‌بندی اعلام‌شده صورت نخواهد گرفت و تأخیر در تحویل آثار، منجر به حذف آن‌ها از برنامه‌ نمایش خواهد شد.

مقررات مهم جشنواره
تمامی فلم‌های متقاضی باید از سال ۱۴۰۳ به بعد تولید شده باشند و پیش از این در هیچ پلتفرم سینمایی، تلویزیونی یا خانگی نشر نشده باشند. فلم‌ها بر اساس دو گروه سنی کودک (۶ تا ۱۴ سال) و نوجوان (۱۱ تا ۱۵ سال) دسته‌بندی می‌شوند.

همچنین لازم است فلم‌های بلند، دارای پروانه ساخت یا نمایش رسمی باشند و فلم‌های ایرانی راه‌یافته به بخش بین‌المللی، زیرنویس انگلیسی ارائه دهند.

فراخوان این جشنواره به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی تنظیم شده است؛ اما تنها نسخه‌ فارسی، معیار نهایی برای تفسیر و داوری مقررات خواهد بود.

در پایان باید گفت، این جشنواره تنها یک رقابت سینمایی نیست؛ بلکه پنجره‌ای‌ است به‌سوی خیال، درد، امید و آرمان کودکانی که فردای روشن سینما، به دست آن‌ها ساخته خواهد شد.

نظر شما
ارسال نظر