نشرات زنده
فارسی English عربي
84
-
الف
+

خون پاک «فاطمه حسونه» در رگ تصویر جاری است

«فاطمه حسونه»، سوژه مستند «روحت را در دستت بگیر و راه برو» پس از اعلام راهیابی به جشنواره کن، آسمانی شد.

«فاطمه حسونه»، سوژه مستند «روحت را در دستت بگیر و راه برو»، روز چهارشنبه 27 حمل (مصادف با 16 اپریل) به همراه نه تن از اعضای خانواده‌اش، در اثر اصابت مستقیم موشک به خانه‌شان در غزه، جان خود را از دست داد.

به گزارش آی فیلم 2، «فاطمه حسونه» عکاس جوان فلسطینی که به خاطر فعالیت‌هایش در عکاسی خبری و مستندنگاری تأثیرات حملات نظامی رژیم صهیونیستی بر غیرنظامیان شناخته شده بود، به تازگی در مستند «روحت را در دستت بگیر و راه برو» به کارگردانی سپیده فارسی (کارگردان ایرانی-فرانسوی) حضور داشت. 

این مستند که در بخش مستقل «ACID» جشنواره کن انتخاب شده بود، بر اساس مکالمات تصویری میان «سپیده فارسی» و «فاطمه حسونه» شکل گرفته بود. این ارتباط زمانی آغاز شد که بانو فارسی به دنبال تهیه گزارشی جامع درباره رویدادهای غزه، با حسونه آشنا شد.

«سپیده فارسی» در گفت‌وگو با نشریه ددلاین بیان کرد: «فاطمه شخصیتی درخشان و بااستعداد بود. تماشای فلم به خوبی نشان می‌دهد که او چه ارزش و توانایی‌هایی داشت.»

او همچنین تاکید کرد: «چند ساعت پیش از حادثه، با فاطمه تماس گرفتم تا خبر مربوط به حضور فلم در جشنواره کن را به او بگویم و او را دعوت کنم. او بسیار مشتاق بود که به جشنواره بیاید، اما فقط به شرطی که بتواند به غزه بازگردد، زیرا نمی‌خواست از سرزمینش دور شود.»

فارسی همچنین توضیح داد که در حال هماهنگی با سفارت فرانسه برای اخذ ویزه و ایمن‌سازی سفر فاطمه بود. او به شدت نگران بود که نتواند از خانواده‌اش فاصله بگیرد. 

متأسفانه، اکنون خانواده فاطمه به طور کامل جان خود را از دست داده‌اند و وضعیت پدر و مادرش هنوز مشخص نیست. یکی از خواهرهایش نیز در آستانه زایمان بود. 

فارسی ابراز نگرانی کرد که احتمالاً فاطمه به دلیل فعالیت‌های خبری‌اش هدف قرار گرفته باشد. بر اساس گزارش فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، تا 16 فبروری، دست‌کم 157 خبرنگار و فعال رسانه‌ای در غزه جان باخته‌اند و شمار زیادی دیگر زخمی شده‌اند.

او در پایان گفت: «من سعی می‌کردم صدای او باشم و اکنون از اینکه ممکن است خبر فلم باعث ایجاد خطر برای او شده باشد، احساس گناه می‌کنم. ارتش صهیونیستی ادعا کرده که در خانه‌اش یک افسر حماس حضور داشته، اما این اظهارات کاملاً نادرست است و واقعاً فاجعه‌بار است.»

بر اساس اعلام وزارت صحت غزه که سازمان ملل نیز آن را تأیید کرده است، بر اثر 18 ماه حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی، تاکنون دست‌کم ۵۱ هزار و ۶۵ تن شهید شده‌اند. با این حال، تحقیق آماری منتشرشده در مجله پزشکی لنست در فوریه، این رقم را ۱۵ هزار نفر بیشتر برآورد کرده است.

انجمن نشراتی سینمای مستقل فرانسه، که مسئولیت برگزاری بخش «ACID» جشنواره کن را برعهده دارد، در بیانیه‌ای ضمن ابراز «وحشت» از خبر درگذشت حسونه نوشت: «ما فاطمه حسونه را زمانی شناختیم که با فلم سپیده فارسی آشنا شدیم. لبخندش به‌اندازه استقامتش جادویی بود: شهادت دادن، عکاسی از غزه، توزیع غذا در میان بمباران، اندوه و گرسنگی. داستانش ما را تحت تأثیر قرار داد و از هر نشانه‌ای که نشان می‌داد زنده است خوشحال می‌شدیم؛ نگرانش بودیم. دیروز با وحشت مطلع شدیم که موشک اسرائیلی ساختمان محل سکونتش را هدف قرار داده و فاطمه و خانواده‌اش جان باخته‌اند. ما فلمی را تماشا و انتخاب کردیم که در آن نیروی زندگی این زن جوان چیزی کمتر از یک معجزه نبود. اما اکنون فلمی متفاوت را ارائه خواهیم داد». 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران نیز با انتشار پیامی در شبکه اکس نسبت به شهادت عکاس خبری راوی مظلومیت غزه واکنش نشان داد.

سیدعباس صالحی در این پیام نگاشته است: «شهادت ‎فاطمه حسونه عکاس خبری مظلومیت غزه با ۹ عضو خانواده‌اش جانگداز است، او با حضورش در فلم مستند: «روحت را  در دست بگیر و برو » راوی ماندگار زخم سرزمین زیتون است، فلمی که یک روز قبل از شهادتش در جشنواره کن پذیرفته شد، خون پاک او در رگ تصویر جاری است و تصویر است که می‌ماند.»

خبر شهادت «فاطمه حسونه» همچنین در رسانه های جمعی و اجتماعی با واکنش مخاطبان و خشم عمومی علیه اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی همراه بوده است. 

نظر شما
ارسال نظر