به گزارش آی فیلم 2 ، «لاندی پلو» یکی از غذای های معروف پلویی در افغانستان است.
«لاندی» گوشت گوسفندی است که همراه با پوست گوسفند خشک می شود.
این غذای خوش رنگ و بو، بسیار طعم دار و خوشمزه است و اگر به غذاهای چرپ علاقه داشته باشید حتماً از خوردن آن لذت میبرید. در ادامه این گزارش با طرز پخت این غذای مزه دار آشنا می شوید.
مواد لازم :
گوشت قاق(لاندی)
برنج
پیاز
سیر
روغن
نمک
مُرچ سیاه
زیره
چهار مصالح
طرز پخت
مرحله اول:
در قدم اول گوشت قاق را به مدت چند ساعت تر(خیس) کنید تا نمک گوشت کمتر شده و نرم شود.
مرحله دوم :
برنج را شسته و بگذارید چند ساعتی در آب بماند تا برنج هم حالت بهتر به خودش بگیرد.
مرحله سوم:
گوشت قاق را همراه با نخود به مدت پنج دقیقه بجوشانید.
مرحله چهارم:
آب آن را تبدیل(تعویض) کنید. گوشت، پیاز، سیر و روغن را اضافه کنید و به مدت چند دقیقه بگذارید که سرخ شود.
بعد از سرخ شدن آب گرم، نمک و مُرچ سیاه به قدر لازم اضافه کنید و بگذارید تا پخته شود.
مرحله پنجم:
برای پختن برنج در یک دیگ آب و نمک به مقدار لازم اضافه کنید تا جوش بیاید. برنج را اضافه کنید که در آب جوش خورده و آماده صاف کردن(آبکش کردن) باشد.
وقتی برنج آماده شد، آن را صاف (آبکش) کنید.
مرحله ششم:
روغن به قدر ضرورت سرخ کنید. کمی از آب گوشت را که جوشانده بودید برای زمان دم دادن برنج در آن اضافه کنید تا برنج طعم لاندی را به خود بگیرد.
مرحله هفتم:
وقتی روغن با آب گوشت جوش خورد به اندازه نیم ملاقه از آن را به یک دیگ اضافه کرده و سپس برنج را در چند مرحله اضافه کنید. در هر مرحله با افزودن برنج، زیره و مواد مصالح دیگر را هم اضافه کنید. این فرایند را ادامه دهید تا مواد تمام شود. اگر از آب گوشت چیزی باقی مانده بود، روی برنج بریزید.
مرحله آخر:
در مرحله آخر گوشت را اضافه کنید و بگذارید برای یک ساعت با حرارت کم دم بکشد.
«لاندی پلو» شما آماده است و تنها کاف است که آن را با حوصله و سلیقه تزیین کرده و نوش جان کنید.
دنیا یوسفی