به گزارش آی فیلم 2، جشنواره فیلم فجر، مهمترین جشنواره سینمایی ایران از سال 1361 خورشیدی تاکنون، از 12 تا 22 دلو (بهمن) هر ساله در تهران برگزار می شود.
در چهلمین و سومین جشنواره فیلم فجر ایران 32 فلم در بخش سودای سیمرغ و 4 فلم در بخش انیمیشن به رقابت خواهند پرداخت.
براین اساس، قصد داریم در سلسله گزارش هایی به معرفی آثار سینمایی راه یافته به بخش سیمرغ چهلمین و سومین دور برگزاری این جشنواره بپردازیم.
در ادامه این مطلب شما را با فلم های «زیبا صدایم کن»، «سونسوز»، «شاه نقش»، «شوهر ستاره» و «صیاد» از مهمترین آثار راه یافته به بخش سودای سیمرغ آشنا می کنیم.
1. فلم «زیبا صدایم کن»
فلم «زیبا صدایم کن» به کارگردانی«رسول صدرعاملی» و تهیهکنندگی «سید مازیار هاشمی»، از مهمترین آثار سینمای ایران در سال 1403 است که با حضور در جشنواره فیلم فجر، توجه بسیاری از منتقدان و علاقهمندان به سینما را به خود جلب کرده است.
فلمی در حوزه نوجوانان که اقتباسی از کتابی نوشته «فرهاد حسنزاده» است.
داستان «زیبا صدایم کن» در یک روز، در خیابان ولیعصر تهران میگذرد و روایتگر تلاش پدری است که در شفاخانه صحت روانی بستری بوده و برای دیدار دخترش در شانزدهمین سالروز تولدش از آنجا میگریزد. خسرو، با بازی «امین حیایی»، تلاش دارد تا این روز را به شکلی متفاوت سپری کند، اما گذشته و مشکلات روانیاش موانعی جدی در این مسیر ایجاد میکنند. «زیبا» دختر نوجوان او، در میانه این روایت تلاش میکند میان عشق به پدر و احساس مسئولیت، تصمیمی دشوار بگیرد.
«امین حیایی»، «ژولیت رضاعی»، «ستاره پسیانی» و «مهران غفوریان» از جمله بازیگران این فلم می باشند.
2. فلم «سونسوز»
فلم «سونسوز»، ساخته «رضا جمالی»، یکی از آثار برجسته و متفاوت جشنواره فجر سال روان است که با پرداختن به موضوعی حساس و کمتر دیدهشده، یعنی نازایی زنان در جوامع روستایی، توانسته است توجه مخاطبان و منتقدان را به خود جلب کند.
این فلم که به زبان ترکی تولید شده، نمونهای از تلاش برای احیای فرهنگهای محلی در سینمای ایران است.
این فلم، کمیدی ای است که با بهرهگیری از داستانی طنزآمیز و در عینحال تلخ، به نقد باورهای اشتباه درباره نازایی زنان میپردازد. «سلمان عباسی» تهیهکنندگی این اثر را بر عهده داشته و بازیگرانی چون «مریم مومن»، «حمدالله سلیمی» و «بهروز اللهوردیزاده» در آن ایفای نقش کردهاند.
داستان فلم «سونسوز» حول محور روستایی میگردد که 20 سال است در آن هیچ کودکی متولد نشده است. مردان روستا زنان را مقصر این مشکل میدانند و باور دارند که نازایی زنان باعث بروز این بحران شده است. در این میان، «کاظم» یک فلمساز پیر، 20 سال پیش مستندی درباره نازایی زنان روستا ساخته بود که زنان، به دلیل ترس از بیآبرویی، آن را دزدیده و نابود کرده بودند.
اکنون، پس از دو دهه، کاظم درمییابد که مشکل اصلی از مردان بوده است. او تصمیم میگیرد مستندی جدید بسازد تا حقیقت را آشکار کند، اما در این مسیر با مقاومت و مشکلات فراوانی روبهرو میشود.
3. فلم شاه نقش
فلم سینمایی «شاه نقش» به کارگردانی «شاهد احمدلو» و تهیهکنندگی «علی قائممقامی» یکی از آثار کمیدی در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر است.
این فلم که با نگاهی به دنیای ستارههای قدیمی سینما ساخته شده، روایتی از پشتصحنه رقابتهای صنفی و ارتباطات درونی سینماگران ایرانی ارائه میدهد.
داستان «شاه نقش» حول محور شهاب و ناصر میچرخد؛ دو شخصیت که در انتخابات انجمن هنر و سینما کاندیدا میشوند. رقابت بین این دو شخصیت، ماجراهایی جذاب و پیچیده را رقم میزند که نگاهی انتقادی به روابط صنفی و اجتماعی در سینما دارد.
«بهرنگ علوی»، «هومن برق نورد»، «مینا وحید»، «شهرام قائدی»، «عنایت بخشی»، «رضا رویگری»، «محمد متوسلانی» و «نسیم ادبی» در این فلم نقشآفرینی میکنند. حضور افتخاری «رضا رویگری»، «شهین تسلیمی» و «پژمان بازغی» از نکات جالب توجه فلم است که جذابیت آن را برای مخاطبان دوچندان میکند.
4. فلم «شوهر ستاره»
«شوهر ستاره» سومین ساخته «ابراهیم ایرجزاد» یکی از فلمهای حاضر در جشنواره فیلم فجر است. فلمی با مضمون اجتماعی و خانوادگی به تهیهکنندگی «علی اوجی» که در بخش مسابقه جشنواره فجر حضور دارد.
شوهر ستاره روایتگر داستان ستاره، زنی بیوه و کارگر است که تصمیم میگیرد زندگیاش را تغییر دهد.
این فلم نیز به مسائل اجتماعی بپردازد. این اثر با روایتی خانوادگی، مشکلات اجتماعی را در بستر زندگی روزمره به تصویر میکشد. سبک خاص ایرجزاد در پرداختن به موضوعات چالشبرانگیز و انسانی، نوید یک روایت تأثیرگذار دیگر را میدهد.
«حامد بهداد»، «فریبا نادری»، «نازنین احمدی»، «سوسن پرور»، «نادر سلیمانی»، «فریده سپاه منصور»، «نوشین مسعودیان» و «هومن حاجی عبداللهی» از جمله بازیگران این فلم هستند.
5. فلم «صیاد»
فلم سینمایی «صیاد» به کارگردانی «جواد افشار» و تهیهکنندگی «محمدرضا شفیعی»، یکی از آثار برجسته سینمای ایران در سال 1403 است که در بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر سال روان اکران خواهد شد.
این فلم، روایتی زندگینامهای از فراز و نشیبهای حیات و مبارزات شهید سپهبد «علی صیاد شیرازی»، فرمانده برجسته دوران جنگ تحمیلی عراق به ایران است که با ترکیب هنرمندانه واقعیت و داستان، تماشاگران را به سفری عمیق در شخصیت و زندگی این قهرمان ملی میبرد.
«علی سرابی»، «مارال بنیآدم»، «هومن برقنورد»، «نادر سلیمانی»، «محمدرضا هدایتی»، «رز رضوی»، «ایوب آقاخانی»، «خیام وقار کاشانی» و «حامد شیخی» از جمله بازیگران این فلم محسوب می شود.
در پیوند با این خبر بخوانید:
آشنایی با فلم های راه یافته به سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر (5)
نشست خبری «مرد آرام» فیلمی با موضوع افغانستان در جشنواره فجر
چالش های «نرگس هزاره» بازیگر افغانستانی برای بازی در فیلم «لولی»
آشنایی با فلم های راه یافته به سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر (4)
آشنایی با فلم های راه یافته به سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر (3)
جشنواره فیلم فجر43؛ مرد آرام، روایتی از زندگی مهاجران افغانستانی در ایران
آشنایی با فلم های راه یافته به سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر (2)
اعلام اسامی داوران جشنواره فیلم فجر ایران
م ا