به گزارش آی فیلم 2، «بسراق» یا «خجور» شیرینی مزه دار و ساده ای است که روش تهیه آسانی دارد و نیازی به داش(فر) ندارد. این شیرینی تقریبا در تمامی مراسم ها و اعیاد مورد استفاده قرار میگیرد و مختص به نقطه خاصی از افغانستان نیست و در تمامی نقاط با همین دستور تهیه می شود.
مواد لازم:
آرد: 3 پیمانه
خمیر مایه: 1 قاشق غذاخوری
بوره(شکر): 1 پیمانه
وانیلین شکر(وانیل): 2 قاشق چایخوری
بیکینگ پودر: 1 قاشق چایخوری
نمک: 1 قاشق چایخوری
هل سبز: آسیاب شده 1 قاشق چایخوری
تخم مرغ: 2 عدد
روغن : 50 میلی لیتر+ به مقدار ضرورت برای سرخ کردن شیرینی ها
شیر: 1 پیمانه
طرز تهیه:
ابتدا 2 عدد تخم مرغ، 1 پیمانه شکر، 50 میلی لیتر روغن، 1 قاشق چایخوری وانیلین شکر(وانیل) و هل را در ظرفی باهم مخلوط کنید.
سپس 1 قاشق خمیر را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
در مرحله بعد 3 پیمانه آرد را اضافه کرده و ورز می دهیم.
در حین ورز دادن خمیر، نصف پیمانه شیر را کم کمک به آن اضافه کنید.
بعد از اینکه خمیر کاملا ورز داده شد آن را به مدت 10 دقیقه می گذاریم و بعد از 10 دقیقه خمیر را به قطعات کوچکتر تقسیم می کنیم.
خمیر ها را لوله کرده و برای طرح دادن به شیرینی ها می توانید از طرح صافی یا پنجه استفاده کنید.
بعد از آماده شدن تمام خمیرها، آنها را در روغنی که قبلا روی حرارت ملایم داغ شده، سرخ می کنیم.
توجه داشته باشید در حین سرخ کردن تمام سطح شیرینی ها یک دست سرخ شوند و مرتب پشت و رو شوند.
بعد از سرخ شدن کامل شیرینی ها اجازه دهید سرد شود و با شکر و پودر پسته تزئین نموده و نوش جان کنید.
ویدیو: آشپزخانه مزار
در پیوند با این گزارش بیشتر بخوانید :
چگونه یک «آشک» مزه دار درست کنیم؟ + عکس و ویدیو
طرز تهیه «آی خانم» غذای مزه دار افغانستانی + ویدیو و عکس
آموزش پخت «قابلی پلو» غذای معروف افغانستان + ویدیو و عکس
طرز تهیه «کیچیری قروت» غذای لذیذ افغانستانی + عکس و ویدیو
آموزش پخت «چاینکی» غذای محلی افغانستان + ویدیو و عکس
طرز تهیه «شیرپیره» شیرینی جذاب افغانستانی + عکس و ویدیو
آشنایی با سنت پخت نذر «دلده افغانستانی» در ماه صفر + نحوه پخت
آموزش پخت «زمرد پلو» غذای لذیذ افغانستان + ویدیو و عکس
بورانی بادنجان افغانستانی بپزید+ویدیو
آموزش پخت کوفته به سبک مردم افغانستان+ویدیو
چگونه یک «سیمیان» مزه دار تهیه کنیم؟
طرز تهیه «روت جواری» شیرینی پرطرفدار افغانستانی + عکس و ویدیو
طرز تهیه «بولانی» افغانستان که شهرت جهانی دارد+ویدیو
طرز پخت «گلاب جامن»؛ شیرینی مناسب ماه مبارک رمضان+ویدیو
طرز پخت «حلوای زردک» به سبک مردم افغانستان+ویدیو
آشپزی به سبک مردم افغانستان؛ چنگالی+ویدیو
«آش بدخشی» غذای مزه دار ولایت بدخشان+ویدیو
طرز تهیه « کوماچک»؛ نان صبحانه مزه دار+ویدیو و تصاویر
طرز تهیه «آش کشیده» افغانستان+ویدیو و تصاویر
ع ا