به گزارش آی فیلم 2، «نان مزاری» نانی مخصوص صبحانه است که پخت آن در شمال افغانستان به خصوص ولایت مزار شریف بسیار مرسوم است.
این نان به همراه چای سبز سرو می شود و یک صبحانه ساده و مزه دار است.
مواد لازم:
آرد: 1 کیلو گرام
خمیر مایه: 40 گرام
نمک: 2 قاشق چایخوری
سیاه دانه: به مقدار ضرورت برای تزئین
روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری
شیر: نصف پیمانه
طرز تهیه:
ابتدا خمیر مایه را با نصف پیمانه آب گرم مخلوط کنید.
سپس به آرد 2 قاشق نمک اضافه کنید و آرد را در ظرف خمیر مایه ریخته و 3 قاشق روغن زیتون و 2 پیمانه آب گرم را به آن اضافه کرده و به مدت چند دقیقه ورز دهید.
بعد از اینکه خمیر را ورز داده شد، آن را پوشانده و به مدت 1 ساعت در جای گرم قرار دهید.
بعد از یک ساعت خمیر آماده شده و آن را به 6 قسمت مساوی تقسیم می کنیم.
سپس برای 30 دقیقه روی خمیرها را پوشانده و اجازه می دهیم تا خمیر آماده پخت شود.
بعد از 30 دقیقه خمیرها را کمی هموار کنید و در وسط خمیرها سوراخ هایی ایجاد می کنیم که این کار را همراه پنجه نیز می توانید انجام دهید. بعد از آن مقداری سیاه دانه به خمیر ها اضافه می کنیم.
داش را 15 دقیقه قبل از پخت روشن می کنیم و خمیرها را به مدت 5 دقیقه در دمای 250 درجه سانتی گراد پخته می کنیم.
بعد از 5 دقیقه نان ها را از داش بیرون آورده و بر روی سطح آن کمی آب می پاشیم و دوباره برای 15 دقیقه در دمای 250 سانتی گراد پخته می کنیم.
بعد از 15 دقیقه نان ها آماده شده و مجدد کمی آب بر روی سطح نان ها می پاشیم. نان های شما آماده شدند!
ویدیو: آشپزخانه مزار
در پیوند با این گزارش بیشتر بخوانید :
چگونه یک «آشک» مزه دار درست کنیم؟ + عکس و ویدیو
طرز تهیه «آی خانم» غذای مزه دار افغانستانی + ویدیو و عکس
آموزش پخت «قابلی پلو» غذای معروف افغانستان + ویدیو و عکس
طرز تهیه «کیچیری قروت» غذای لذیذ افغانستانی + عکس و ویدیو
آموزش پخت «چاینکی» غذای محلی افغانستان + ویدیو و عکس
طرز تهیه «شیرپیره» شیرینی جذاب افغانستانی + عکس و ویدیو
آشنایی با سنت پخت نذر «دلده افغانستانی» در ماه صفر + نحوه پخت
آموزش پخت «زمرد پلو» غذای لذیذ افغانستان + ویدیو و عکس
بورانی بادنجان افغانستانی بپزید+ویدیو
آموزش پخت کوفته به سبک مردم افغانستان+ویدیو
چگونه یک «سیمیان» مزه دار تهیه کنیم؟
طرز تهیه «روت جواری» شیرینی پرطرفدار افغانستانی + عکس و ویدیو
طرز تهیه «بولانی» افغانستان که شهرت جهانی دارد+ویدیو
طرز پخت «گلاب جامن»؛ شیرینی مناسب ماه مبارک رمضان+ویدیو
طرز پخت «حلوای زردک» به سبک مردم افغانستان+ویدیو
آشپزی به سبک مردم افغانستان؛ چنگالی+ویدیو
«آش بدخشی» غذای مزه دار ولایت بدخشان+ویدیو
طرز تهیه « کوماچک»؛ نان صبحانه مزه دار+ویدیو و تصاویر
طرز تهیه «آش کشیده» افغانستان+ویدیو و تصاویر
ع ا