به گزارش آی فیلم 2، «چنگالی» یا مالیده یکی از دسرهای محبوب مردم افغانستان است که طرز تهیه آن نیز آسان می باشد.
چنگالی در تمام افغانستان تهیه می شود و معمولا آن را برای نذرهای مختلف آماده می کنند.
مواد لازم:
آرد شیرینی پزی: یک کیلو گرام
روغن: 3 پیمانه
مایه خمیر: 1 قاشق مرباخوری
بوره(شکر): 1 پیمانه(200 گرام)
هل سبز: آسیاب شده 1 قاشق مرباخوری
پسته: به مقدار ضرورت برای تزئین
طرز تهیه:
ابتدا آرد را درون ظرف ریخته و مایه خمیر را که در آب ولرم مخلوط شده به آن اضافه می کنیم.
سپس یک و نیم پیمانه روغن به آن اضافه کرده و در حین مخلوط کردن آب هم اضافه می کنیم.
خمیر را خوب ورز می دهیم(سعی کنید خمیر بسیار نرم نشود)
خمیر را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید و به مدت 15 دقیقه اجازه دهید خمیر کاملا آماده شود.
خمیرها را در سینی داش هموار کرده و همراه پنجه(چنگال) روی خمیرها سوراخ ایجاد کنید تا هوای خمیر در داش گرفته شود.
سپس با دمای 200 درجه به مدت 20 الی 30 دقیقه در داش قرار می دهیم تا نان ها پخته شود.
نان ها را به قعات کوچکتر تقسیم کرده و آسیاب می کنیم.
سپس نان آسیاب شده را از غربال رد می کنیم تا قسمت های درشت تر که برای چنگالی ضرورت دارد، جدا شود.
1 پیمانه روغن را داغ کرده به چنگالی اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
یک پیمانه بوره(شکر) و یک قاشق هل را اضافه کرده و مخلوط کنید.
چنگالی شما آماده شد، می توانید با پودر پسته تزئین کرده و نوش جان کنید.
ویدیو: آشپزخانه مزار
در پیوند با این گزارش بیشتر بخوانید :
چگونه یک «آشک» مزه دار درست کنیم؟ + عکس و ویدیو
طرز تهیه «آی خانم» غذای مزه دار افغانستانی + ویدیو و عکس
آموزش پخت «قابلی پلو» غذای معروف افغانستان + ویدیو و عکس
طرز تهیه «کیچیری قروت» غذای لذیذ افغانستانی + عکس و ویدیو
آموزش پخت «چاینکی» غذای محلی افغانستان + ویدیو و عکس
طرز تهیه «شیرپیره» شیرینی جذاب افغانستانی + عکس و ویدیو
آشنایی با سنت پخت نذر «دلده افغانستانی» در ماه صفر + نحوه پخت
آموزش پخت «زمرد پلو» غذای لذیذ افغانستان + ویدیو و عکس
بورانی بادنجان افغانستانی بپزید+ویدیو
آموزش پخت کوفته به سبک مردم افغانستان+ویدیو
چگونه یک «سیمیان» مزه دار تهیه کنیم؟
طرز تهیه «روت جواری» شیرینی پرطرفدار افغانستانی + عکس و ویدیو
طرز تهیه «بولانی» افغانستان که شهرت جهانی دارد+ویدیو
طرز پخت «گلاب جامن»؛ شیرینی مناسب ماه مبارک رمضان+ویدیو
طرز پخت «حلوای زردک» به سبک مردم افغانستان+ویدیو
ع ا