به گزارش آی فیلم 2 ، نامزدهای دریافت جایزه یادبود آسترید لیندنگرن در سال ۲۰۲۰ توسط هیئت داوران این رویداد ، در نمایشگاه کتاب فرانکفورت انتخاب شدند و ۲۳۷ نماینده از ۶۸ کشور جهان در این لست بلند جای دارند. این اسامی برای همه علاقهمندان به ادبیات کودک و نوجوان، لستی طلایی به شمار میآید.
وبسایت رسمی جایزه آسترید لیندگرن نوشت: در میان این ۲۳۷ نامزد، ۴۹ نام جدید وجود دارد و آنها از همه قارههای جهان و از میان نویسندگان، تصویرگران، مروجان کتابخوانی و قصهگویان برگزیده شدهاند. ۴۶ درصد از نامزدها را خانمها تشکیل میدهند، ۴۱ درصد را مردان و ۱۳ درصد هم نهادها هستند. بیش از صدها فرد یا نهاد، در سراسر جهان در معرفی نامزدهای پیشنهادی برای دریافت جایزه ۲۰۲۰ نقش داشتهاند.
اسامی نمایندگان ایران برای دریافت جایزه آسترید لیندگرن در سال ۲۰۲۰، به این شرح است:
شورای کتاب کودک، (سازمان)
فرهاد حسن زاده، نویسنده
مهدی حجوانی، مروج کتابخوانی
جمشید خانیان، نویسنده
کتابخانههای سیار ایران، (سازمان) (زیر نظر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان)
هوشنگ مرادی کرمانی، نویسنده
طرح ترویجی با من بخوان، (سازمان)
فرشید شفیعی، تصویرگر کودک
محمدرضا شمس، نویسنده
علی اصغر سیدآبادی، مروج کتابخوانی
آسترید لیندگرن، نویسنده محبوب کودکان سویدن و یکی از پرطرفدارترین نویسندگان جهان است. او درسال ۲۰۰۲ در سن ۹۲ سالگی در گذشت، اما داستانهایش جاودانه شده اند. در بزرگداشت نام و یاد او و با هدف ترویج ادبیات ناب کودکان و نوجوانان جهان، از سال ۲۰۰۲ دولت سویدن جایزه ای بین المللی به نام او بنیان نهاده است.
جایزه نقدی آسترید لیندگرن به مبلغ ۵ میلیون کرون سویدن، تقریبا برابر با ۸۰۰ هزار دالر امریکایی و ۵۸۰هزار یورو، بزرگترین جایزه ادبیات کودکان و نوجوانان و دومین جایزه بزرگ ادبیات در جهان است.
جایزه یادبود آسترید لیندگرن، یک جایزه ادبی است که نه تنها به نویسندگان و تصویرگران داده می شود، بلکه قصه گویان، مروجان و نهادهای حوزه ادبیات کودکان و ترویج کتابخوانی نیز می توانند به آن دست یابند.
این جایزه، سالیانه به یک یا بیش از یک هنرمند صرف نظر از زبان و ملیت آن ها اعطا می شود. آثار این هنرمندان باید دارای کیفیت بالای هنری و ارزش های انسانی ای باشند که آسترید لیندگرن به آن ها باور داشت.
جایزه آسترید لیندگرن می تواند توجه قصه گویان، نویسندگان و تصویرگران خلاق را به آفرینش ادبیات ناب برانگیزد. اهدای این جایزه سبب می شود که نهادها و سازمان های سراسر جهان به ارزش آثار ادبی خوب کودکان و نوجوانان هر چه بیشتر پی ببرند.
هیئت داوران این جایزه از میان کارشناسان برجسته ادبیات کودکان سویدن برگزیده می شوند.
آنها هر ساله از سراسر دنیا سازمانهایی را که دارای گستردهترین و بیشترین اطلاعات درباره نویسندگان، تصویرگران، قصهگویان و فعالان ادبیات کودک هستند، به عنوان سازمانهای نامزدکننده Nominated Body منصوب میکنند تا نامزدهای خود را از سراسر دنیا به هیئت داوران معرفی کنند.در حال حاضر در ایران شورای کتاب کودک، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مؤسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان و انجمن نویسندگان کودک و نوجوان به عنوان سازمانهای نامزدکننده از این امتیاز برخوردارند.
متاسفانه در لست امسال، نامی از فعالان حوزه ادبیات کودکان افغانستان و تاجیکستان، وجود ندارد.
ح ح